• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
İşgalci israil, anne ve bebeğini katletti! Bunun adı vahşet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İBRAHİM SEVGİLİ / DOĞRUHABER

Siyonist terör rejimi, bir vahşete daha imza attı. Terör rejimi, Gazze`ye düzenlediği hava saldırısında Filistinli hamile kadını ve 1,5 yaşındaki bebeğini katletti. İnsanlıktan nasibini almamış işgalci barbarlar, her gün yeni bir vahşete imza atarken dünya sessizce bunlara seyirci kalıyor. Terör rejiminin gece yarısından sonra Gazze'ye düzenlediği saldırıda Filistinli aileye mensup biri bebek iki kişi şehit oldu, bir kişi yaralandı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, terör rejiminin Gazze'nin orta kesiminde yer alan El-Caferavi bölgesine düzenlediği hava saldırısında, İnas Muhammed İhmaş (23) isimli hamile kadın ile 1,5 yaşındaki bebeği Beyan'ın şehit olduğunu, eşi Muhammed'in ise yaralandığını duyurdu.

SON SALDIRILARDA 12 FİLİSTİNLİ YARALANDI

Kudra ayrıca, önceki akşamdan bu yana düzenlenen saldırılarda yaralanan Filistinlilerin sayısının 12'ye yükseldiğini belirtti. İşgalci israil ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Gazze'de 12 bölgenin hava saldırılarıyla vurulduğu ifade edilmişti.

TERÖR REJİMİ 150'DEN FAZLA NOKTAYI VURDU

Terör rejimi ordusu önceki akşamdan itibaren abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 150`den fazla noktayı vurdu. Terör rejimi ordusundan yapılan yazılı açıklamada, çarşamba akşamından bu yana Gazze'de 150`den fazla hedefin savaş uçaklarıyla vurulduğu, buna karşın Gazze'den de 180 roket atıldığı öne sürüldü. Açıklamada, Gazze Şeridi`nden fırlatılan roketlerden 30`unun "Demir Kubbe" hava savunma sistemiyle düşürüldüğü, diğerlerinin ise terör rejimindeki açık alanlara düştüğü kaydedildi. Rejim ordusundan daha önce yapılan açıklamada, akşam saatlerinden dün sabaha kadar 3 dalga saldırı gerçekleştirildiği belirtilerek, "Sabahın erken saatlerinde israil ordusuna bağlı savaş uçakları, HAMAS'a ait eğitim kampları ile 20'den fazla askeri hedefi vurdu." ifadeleri kullanılmıştı. Açıklamada, HAMAS'a ait askeri lojistik merkezi, HAMAS'ın deniz kuvvetlerinin eğitim alanı ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus beldesinde HAMAS'a ait askeri noktaların da hedef alındığı vurgulanmıştı.

FİLİSTİN'DEN DÜNYAYA GAZZE ÇAĞRISI

Filistin hükümeti, uluslararası camiaya terör rejiminin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları durdurması için acil müdahale çağrısında bulundu. Filistin Hükümeti Sözcüsü Yusuf el-Mahmud, yaptığı yazılı açıklamada, "israil hükümeti ile ABD yönetimi Gazze Şeridi'ndeki gerilim ile 11 yıldır sürdürülen ablukadan sorumludur." ifadelerini kullandı. Mahmud, terör rejiminin Gazze`ye düzenlediği saldırıları durdurması için uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaptı. Açıklamasında ayrıca Filistin ulusal birliğinin önemine vurgu yapan Mahmud, "Filistin davasına yönelik tehditler, uzlaşma ve ulusal birliğin derhal sağlanmasını gerektiriyor. Bu da Mısır'ın ara buluculuğuyla yapılan anlaşmaya göre Gazze Şeridi'nde idarenin Filistin hükümetine devredilmesiyle gerçekleşebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir