• DOLAR 32.555
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2425.891
  • ...
"İmam Hatip okuyanlar asla zarar etmezler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi için liselere tercih yapacak öğrencilerin hem fen ilimleri hem de din ilimlerini bir arada görebilmesi için imam hatiplerin büyük bir rol oynadığı belirten eğitimciler, imam hatibi tercih edenlerin zarar etmeyeceklerini ifade ettiler.

İmam hatip liselerinin alternatif eğitim kurumları olduğuna dikkat çelen Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Projeler Okulu Müdürü Gaffari İzci şöyle konuştu:

"İmam hatipler bu ülkenin geleceği adına gerçekten bu güne kadar birer alternatif eğitim kurumları oldular. Yani şöyle bir alternatif, hem benim çocuğum dinini, diyanetini öğrensin hem de benim çocuğum matematik, fizik, kimya öğrensin. Yani hem akademisyen hem de dindar, dinini diyanetini bilen insan olsun."

"28 Şubat'ın ana hedefi İmam Hatipler oldu"

"28 Şubat'la beraber İmam Hatip Liseleri gerçekten ciddi manada bir kayıp yaşadı ve esas 28 Şubat'ın ana hedefi İmam Hatipler oldu." diyen İzci, "İmam hatipte okuyanlar hem dünya hem ahiret açısından hiçbir zaman kaybedenlerden olmadılar. Bu okulda kaç saat fizik, matematik, biyoloji varsa bizde de o kadar matematik, fizik, kimya, biyoloji ders olarak okutuluyor. Onlardaki Almanca yerine bizde Arapça var, onlardaki birkaç tane seçmeli ders yerine de bizde Kur'an-ı Kerim var. Adıyaman'ımızda İmam Hatip Liseleri kız ile erkek ayrılmış durumda. Lise döneminde biliyorsunuz eğitimin en zorlu sürecinden birisidir. Lise eğitimi ve lise eğitiminde biyolojik olarak fiziki olarak çocuk bu manada ciddi sorunlar yaşayabiliyor. Biz bu okullarımızda bu sorunların hiç birisini yaşamıyoruz. Çünkü bizde kızlar ayrı erkekler ayrı okuyor, bu da çok önemli bir farktır." ifadelerini kullandı.

İmam hatip liselerinin tercih edilmesiyle ilgili tavsiyelerde bulunan Eğitimci-Yazar Ali Bozkurt ise şöyle konuştu:

"Okulların tercih dönemlerinde ailelerin ve öğrencilerin hangi okulu tercih edeyim diye düşünürken acaba imam hatip okulunu tercih edersem doğru bir iş yapmış olur muyum? Sorusuna cevap vermek lazım. Evet, imam hatip okullarında okumak için tercihte bulunursanız son derece doğru bir iş yapmış olursunuz. Niçin doğru bir iş yapmış olursunuz; lise tahsili yapan öğrencinin ve ailesinin iki hedefi vardır. Birincisi öğrenciyi, genci hayata hazırlamak. İkincisi ise üniversiteye hazırlamak bir üniversiteye gitmesini temin edecek bir eğitim-öğretim aldırmak. Peki, bu iki açıdan İmam Hatip Lisesi yeterli mi diye yeni bir soru sorulur ahlaki erdemleri elde etmek için, sosyal hayat kurallarını elde etmek için tarihle ve gelecek ile bütünleşmek için İmam Hatip Liselerini tercih edebilirler."

"Ahlaki erdemler başarıyı etkiler"

"İmam hatiplerin gördüğü meslek dersleri onların çalışmalarında engel teşkil etmiyor." diyen Bozkurt, "İmam Hatip lisesinde verilen eğitim, aynı zaman da ahlaki erdemlerde de tavan yaptırır. Ahlaki erdemlerin öne geçmesi çocukta çalışma azmini, başarılı olma azmini artırıyor. Vaktini israf etmeme azmini uyandırır. Bütün bu azimler onun meslek dersleri için harcadığı yüzde onluk bir çalışma ya değil yüzde kırklık bir çalışmaya tekabül eder. Ve onun başarısını da daha da artırır. İmam hatip okullarından mezun olan öğrenciler bütün alanlarda yüksek tahsil görebilirler." dedi 

"İmam hatip mezunları üç hususta mezun olurlar." diyen Bozkurt, "Dini anlam da sosyal anlamda uyum yaşamazlar, yani hem dindar olur hem toplum ile uyum içinde olur hem de dini herkese tebliğ edecek bir kabiliyete sahip olurlar. İmam hatip okulları okuyan çocuklar kötü alışkanlıklardan daha erken kurtulabilir. Ve aşırı akımlara kapılmazlar." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş -İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir