• DOLAR 32.351
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2318.65
  • ...
Kayıp askerden haber var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri`de oturan Doğan Cerit, Bilecik`te acemi birliği görevini yaptıktan sonra usta birliği için Diyarbakırın Eğil ilçesine bağlı Sarıca Jandarma Karakolu`na gitti. Psikolojik sorunları olan Cerit, 1 ay sonra hava değişimi iznine çıkarıldı.

1 aylık hava değişimi izni için Kayseri`deki evine gelmek üzere birliğinden çıkan Doğan Cerit, karakola çağrılan araç ile toplanma merkezine götürüldü. Burada yaklaşık 2 gün bekletilen Cerit, geçen 4 Ağustos`ta Diyarbakır otobüs terminaline gitmek üzere yola çıktı. Ancak Doğan Cerit`ten bir daha haber alınamadı. Cerit ailesi, oğullarına ulaşamayınca durumu polise bildirdi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, 4 gün boyunca Doğan Cerit`in izine rastlamadı.

Aile, oğullarını bulma umuduyla Kayseri`den Diyarbakır`a gitti. Çalışmalarını sürdüren polis ekipleri ise Doğan Cerit`in cep telefonunu açmasıyla sinyal almaya başladı. Polisle birlikte sinyal alınan bölgeye giden aile, çocuklarına sağ salim kavuştu.

Anne Rahşan Cerit çok mutlu olduğunu belirterek, "Diyarbakır`da telefonunu açınca sinyalden bulduk. Kafasını dağıtmak istemiş, telefonunu kapatmış. Telefonunu açar açmaz yanına gittik. Çok şükür çocuğumuza kavuştuğumuz için mutluyuz" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir