• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Öğrenciler Akıllı Ocak İcad Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Akıllı ocak, kaynamanın başlamasının ardından tüpü kısıyor. Öğrencilerin icat ettiği akıllı ocak, Çevre Proje Olimpiyatı İnepo`da finale kaldı.

Bu yıl 20.si düzenlenen İNEPO yarışmasında Özel Samanyolu Yusuf Tanık İlköğretim Okulu akıllı ocak projesiyle finallere kaldı. Akıllı ocak hakkında bilgi veren danışman öğretmen Fatih Özcan, "Yemeklerimiz kaynama noktasına ulaştıktan sonra tüpün altını istediğimiz kadar açalım kaynama noktasını değiştirememekteyiz. Bundan dolayı hem enerji kaybı olmakta hem de daha fazla çevre kirliliği oluşmaktadır. Buradan yola çıkarak bizler yemeklerin kaynamaya başladığı andan itibaren tüpü nasıl otomatik olarak kısabileceğimizi, belli bir süre sonra nasıl otomatik olarak kapayabileceğimizi, kaynamış bir çaydanlığın altını otomatik olarak nasıl kısabileceğimizi gösteren bir sistem hazırladık. Böylelikle hem enerji tasarrufu sağlamayı hem de çevre kirliliğini azaltmayı amaçladık." dedi.

Projeye hazırlayan Mehmet Zeki Ürgüp ve Ersan Balı isimli öğrenciler ise; yaptıkları projenin ilgi görmesinden çok mutlu olduklarını ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir