• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
Dokuz ayda 46 kilo verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne aşırı kilo, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, şeker hastalığı başlangıcı ve uyku apne sendromu şikâyetleri ile başvuran 52 yaşındaki B.O isimli hastaya cerrahlar tarafından kapalı yöntemle mide küçültme ameliyatı yapıldı.

Mide küçültme ameliyatı sonrası düzenli olarak takibe alınan hasta, 9 ay içinde 46 kilo vererek 127 kilodan 81 kiloya düştü.

Hastanın ameliyatına ilişkin bilgi veren Dr. Turgay Demir, "Hasta polikliniğimize başvurduğunda 127 kiloydu. Hastamızda yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, şeker hastalığı başlangıcı ve uyku apne sendromu şikâyetleri de bulunmaktaydı. Mide küçültme ameliyatı sonrası (tüp mide operasyonu) hastayı düzenli takibe aldık. 9 ay sonrasında 81 kiloya düştü." dedi.

Demir, kilo kaybıyla beraber hastanın tansiyonu, şekeri, kolesterolü ve uyku apne sendromunun da düzeldiğini aktardı.

Üst merkezlerde yapılan ileri kapalı yöntem cerrahilerin Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde de başarıyla yapılmakta olduğuna vurgu yapan Demir, aşırı şişmanlık ve buna bağlı şikâyetleri olan hastaların genel cerrahi polikliniğine başvurmalarını önerdi.  

Ameliyattan önce kendi işini yapmakta güçlük çektiğini, 2 kat merdiven çıktığında bile nefes nefese kaldığını, çocuklarıyla yeterince ilgilenemediğini ifade eden B. O, bu durumun kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Verdiği kilolar sayesinde hayatının tamamen değiştiğini dile getiren B. O, "Artık kendi işini kendim yapabilirim. Merdivenleri rahat çıkabilirim. Yürümekten korkmuyorum. Çocuklarımla doya doya vakit geçiriyorum. Bunun için Allah'a (celle celaluhu) şükrediyorum." dedi.(Mehmet Sait Çelik-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir