• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Aczimendilere Polisten İzin Çıkmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hacı Bayram Veli Camisi`nde toplanıp 28 Şubat davasına müdahil olmak üzere adliyeye gitmek isteyen Aczimendi grubuna polis izin vermedi.

Davaya müdahil olmak üzere çeşitli illerden Ankara`ya gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Aczimendiler, Hacı Bayram Veli Camisi`nde toplandı.

Öğle namazının ardından Ankara Adliyesi`ne gitmek isteyen gruptakilere, cami etrafında önlem alan polis izin vermedi.

Polisin eylemin yasa dışı olduğunu belirterek dağılmasını istediği gruptakiler, çeşitli pankartlar açarak cami avlusunda oturma eylemi başlattı.

Gündüz`ün avukatı Bülent Demir, bu sırada yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinden en fazla müvekkilinin ve Azcimendilerin mağdur olduğunu, her vatandaş gibi kendilerinin de hak aramak amacıyla adliyeye gidip dilekçe vermek istediklerini belirterek, ``Polis etrafımızı sardı. Anayasal hakkımız engelleniyor`` dedi.

Müslüm Gündüz ve beraberindekiler daha sonra ikindi namazı için Hacı Bayram Camisi`ne geçti.

Namazın ardından açıklama yapan Gündüz, adalet tahakkuku ümidiyle yurdun dört bir yanından Ankara`ya geldiklerini, dilekçelerini verip kısa bir açıklama yaptıktan sonra dağılmayı düşündüklerini söyledi.

28 Şubat sürecinde Aczimendilerden daha fazla zarar gören başka kimsenin bulunmadığını ifade eden Gündüz, tarikat mensubu 127 kişinin Kocatepe Camisi`nde gözaltına alınarak 2 yıl cezaevinde tutulduğunu, kendisinin de yaklaşık 4 yıl cezaevinde kaldığını anlattı.

Aczimendi mensuplarının olay çıkarmayacağını, anarşiden yana olmadıklarını söyleyen Gündüz, adliyeye gitmelerine izin verilmeyip cami avlusunda tutulmalarının kendisini üzdüğünü kaydetti.

Adaletin tahakkuku için Ankara`ya geldiklerinin, polisin ise yolu kesip adaletin sağlanmasının önüne geçtiğini iddia eden Gündüz, hak arama imkanlarının ellerinden alındığını savundu.

28 Şubat`ta görevli bazı siyasetçiler ile döneme ilişkin açıklamalarda bulunan bazı kişilere tepki gösteren Müslüm Gündüz, 28 Şubat sürecine müdahil olmaktan vazgeçtiğini dile getirerek, ``Müslüm Gündüz`ü ve Aczimendilerin maruz kaldığı işkenceyi, haksızlığı, zulmü, adaletsizliği çözmedikçe 28 Şubat çözülmeyecektir`` diye konuştu.

Açıklamanın sonunda Gündüz ve beraberindekiler, müdahil olmaktan vazgeçtiklerini belirterek dilekçelerini yırttı.

Gruptakiler daha sonra cami önünden ayrıldı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir