• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...

Siirt Belediyesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması" ile ilgili açıklama yaptı.

Borçlarının yeniden yapılandırıldığı hatırlatılan açıklamada, son başvurunun 27 Ağustos Pazartesi olduğu belirtilerek, söz konusu ödemelerde de kolaylıklar getirildiği ifade edildi.

Açıklamada, borçlu vatandaşların kanun kapsamında kendilerine tanınan ödeme kolaylığından yararlanabilmesi için belediyenin Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelirler Şefliği'ne dilekçeyle başvurmaları gerektiği anımsatıldı.

Gelirler Şefliği Müdürü Mehmet Kılıçasalan, yürürlüğe giren 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun ile vatandaşlarımızın Siirt Belediyesine olan borç ödemelerine taksitlendirme imkânı sunulduğunu belirti.

Kanun, Siirt Belediyesine olan idari para cezalarının haricindeki tüm borçları kapsıyor. Bu kapsamda taksitlendirmeye giren borçlar; vadesi 31.03.2018 tarihinden, önce ve bu ay olmak üzere, Emlak Vergisi, Su borcu, İlan-Reklam Vergisi, Harçlar, Gelir tarifesindeki tüm ücretler, katı atık ücretleri Siirt Belediyesi'ne olan borçlarını sorgulamak isteyen vatandaşlarımız www.siirt.bel.tr adresinden geçmiş borç bilgilerine ulaşabilecek. (Murat Orhan-İLKHA)