• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
Sadece Askeri Kanadın Yargılanması Eksik Kalır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, 28 Şubat soruşturmasının millet ve demokrasi adına sevindirici olduğunu ve sonuna kadar gidilmesi gerektiğini söyledi. Partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği`nce 28 Şubat sürecine ilişkin başlatılan soruşturmayı değerlendiren Sakartepe, halk nezdinde 28 Şubatçıların da yargılanması yönünde ciddi bir beklenti bulunduğunu ifade etti.

 

28 Şubat sürecinin sorgulanmasının demokrasi bakımından, hukuk devleti yönünden ve insan hakları açısından çok önemli ve olumlu bir adım olduğunu vurgulayan SP`li Sakartepe, darbelerin mağdur ettiği kişiler ile milletin haksız yere büyük bedeller ödediğinin altını çizdi.

 

28 Şubat sürecinde yaşananların perde arkasının ancak 15 yıl sonra görülmeye başlandığını savunan Bayram Sakartepe, "28 Şubat`ta milletimizin yolu kesilmiştir. 22 bankanın içi boşaltılmıştır. Havuz sistemi lav edilmiş, denk bütçeden vazgeçilmiş, sömürü çarkları yeniden işlemeye başlamıştır. İç ve dış borç çığ gibi büyümüş, ekonomi hızla küçülmüştür. Yolsuzluklar, 28 Şubat sürecinde görülmemiş bir gelişme ortamı bulmuştur. 28 Şubat`ın demokrasi dışı taleplerinden siyasi rant sağlayan liderler ve politikacılar yüzünden, siyaset ve demokrasi büyük yara almıştır. 28 Şubat darbesinde milletin değerleriyle oynanmıştır." dedi.

 

Asıl Olan Milli İradedir
28 Şubat`ın sadece askeri kanadının yargılanmasının eksik kalacağını belirten İl Başkanı Sakartepe, "Bu nedenle başta dönemin 28 Şubat darbesine katkıda bulunan siyasi aktörleri olmak üzere 28 Şubat`ı destekleyen iş çevreleri, sivil toplum kuruluşları, 28 Şubat`ın diğer uzantılarının da yargılanması ve gereken cezaya çarptırılmaları gerektiği kanaatindeyiz." şeklinde konuştu.

 

Demokraside asıl olanın milli irade olduğunu ve Türkiye`de her kesimin artık bunu kabullenmesi gerektiğini kaydeden  Sakartepe, Meclis`in de hiç kimsenin bir daha darbeyi yapmayı aklının ucundan bile geçiremeyeceği, ileri demokratik ve siyasal sistemi ortaya koyma sorumluluğu bulunduğunu söyledi. (İlyas Yıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir