• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 16 şüpheliden 5'i tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

31 Temmuz 2018 günü bir eve düzenlenen operasyonda 2 adet tüfek, 33 adet fişek, bir adet hassas terazi, 5 gram esrar ele geçirildiği, olayla ilgili O.Ö, A.T.ve A.A isimli 3 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

30 temmuz 2018 ile 05 ağustos 2018 tarihleri arasında da, C.D. isimli şüpheli şahıstan bir gram esrar, M.H.A. ile H.Y. ve Y.A. isimli şüphelilerden 20 gram eroin, İ.H.Ç. isimli şüpheliden 27 gram uyuşturucu madde jameika 0,60 gram eroin 3 adet captagon hap, M.A.A. isimli şüpheliden 2.56 gram uyuşturucu jameika, Ü.B ile M.C. isimli şüphelilerden 2.15 gram metamfetamin ve İ.K. isimli şüpheliden 1.27 gram bonzai ele geçirildiği belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden Y.A. isimli şüphelinin tutuklanarak, cezaevine gönderildiği ifade edildi.

Şahinbey ilçesi Çamlıca Mahallesi Doktor Hamit Uras Caddesi üzerinde durdurulan M.K. ve T.A. isimli şüphelilerin üst aramasında ise beyaz kağıda sarılı vaziyette 3 adet toplam ağırlığı 4 gram olan eroin maddesi ele geçirildi.

İbn-i Sina mahallesi Kozlubağ Küme evlerinde M.S.Ö isimli şüphelinin evine düzenlenen operasyonda ise evinin bahçesinde ekili vaziyette yetişmiş halde 30 kök dişi hint keneviri ve 28.53 gram ağırlığında kurutulmuş esrar maddesi ele geçirilirken, şüpheli gözaltına alındı.

Vatan Mahallesi Şehit Mehmet Gezelge Caddesi üzerinde de bir araçta yapılan aramada, 5 adet satışa hazır vaziyette alüminyum folyoya sarılı 4.42 gram metamfetamin, bir adet satışa hazır 1,32 gram esrar maddesi ve bir adet araç içerisinde ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Araçta bulunan D.A, G.S ve D.İ isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden D.İ isimli şüpheli tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer şüpheliler de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir