• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Viranşehir`de kurbanlıklar pazara indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Besiciler, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bin bir emekle yetiştirdikleri kurbanlıklarının satılması için hayvan pazarına çıkardılar.

Emiroğlu Mahallesi'nde bulunan Canlı Hayvan Borsasındaki besiciler, Kurban Bayramı yaklaşmasıyla beraber pazarda hareketliliğin başladığını belirtti.

Küçükbaş hayvan besicisi Hasan Gülşen, "Küçükbaş hayvanların çiftini bin 700 TL'den alıyoruz, 2 bin TL'den satıyoruz ancak 100 TL zarar ediyoruz. Çünkü saman ve arpa çok pahalı. Saman ve arpanın bir ton fiyatı 900 ile bin TL arasında satılmaktadır. Durum böyle olunca satışlarda zarar ediyoruz. Fiyatların düşmesini bekliyoruz. Umudumuz bayrama yakın satışların artmasıdır." diye konuştu.

Büyükbaş hayvan besicisi Halil Gözince ise "Ben yıllardır hayvan besleyip satıyorum. Bu yıl fiyatlar geçen seneye göre yüksek değil. Bizim vatandaşlarımız maddi imkânsızlıklarından dolayı Malatya ve Karadeniz bölgesine çalışmaya gittiler. Bundan dolayı ciddi alıcı bulamıyoruz. Saman ve arpa fiyatları pahalı olması da satıcıları zora sokuyor ve zarar ediyorlar. Bu sabah arkadaşım, büyükbaş hayvanını sattı ama bin 500 TL zarar etti." dedi.

Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar ise hayvanların sağlık durumunu titizlikle inceledikten sonra fiyat için sıkı bir pazarlığa giriyor. Hayvan satıcıları ise Kurban Bayramı'na 1-2 gün kala işlerinin daha iyi olacağına inanıyor. (Sabri Acet-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir