• DOLAR 32.553
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2438.12
  • ...
"Yaz Kur`an kursu çocukların gelişimine katkı sağladı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da okul tatiliyle başlayan ve 25 bin çocuğun Kur'an-ı Kerim ve temel dini eğitimlerini aldığı yaz Kur'an kursları tüm coşkusuyla sürüyor.

Okulların tatil olması ile birlikte aileler, manevi anlamda geri kalmaması ve ahiretlerine yönelik yatırımlar yapabilmesi için çocuklarını yaz Kur'an kurslarına yönlendirdiler.

Bu kapsamda Adıyaman merkezde 25 bin çocuk temel dini eğitim ve Kur'an-ı Kerim eğitimini alarak manevi anlamda gelişimlerini tamamlama yolunda ilk adımlarını atmış oldular.

Hâlen devam eden kurslarda eğitim gören çocuklar ile ilgili olarak bilgi veren Musalla Camii İmamı Mustafa Gürbüz, "Bu yaz kursunda öğrencilerimiz hem Kur'an-ı Kerim öğrendiler hem de temel dini bilgiler derslerini aldılar. Bunun ile birlikte vatanına, milletine yararlı olma hususunda bilgiler aldılar. Çocuklar anne babaya, komşulara saygı, insanlar ile daha sağlıklı ve güzel ilişkiler kurma hususunda gelişme gösterdiler. Çocukların azim ve gayreti ile ailelerin fedakârlıkları çocukların manevi gelişimine büyük katkı sağlamaktadır." dedi.

"Kur'an kursu bizim için büyük bir fırsat oldu"

Kur'an kursunda eğitim gören öğrencilerden Abdurrahman Özer, kurs sayesinde dini bilgileri öğrendiğini belirterek, "Kur'an kursunda namaz kılmayı, Allah'a ibadet etmeyi, oruç ile ilgili bilgileri, zekât ile ilgili bilgileri, imanın esasları ile birlikte büyüklere saygılı olmayı burada öğrendim." diye konuştu.

Kurstan çok faydalandığını dile getiren Mustafa Çelik isimli öğrenci ise "Kur'an-ı Kerim'i öğrendim, abdest almayı ve namaz kılmayı öğrendim." ifadelerini kullandı.

Kur'an kursunun kendisi için büyük fırsat olduğunu vurgulayan Doğan Taştan da şunları söyledi: "Yaz Kur'an kursunda namaz kılmayı, dua etmeyi, Allah'a secde etmeyi, büyüklere karşı saygılı olmayı küçüklere karşı merhametli olmayı öğrendim."

Kız öğrenciler ise kurs sayesinde kendilerini manevi anlamda geliştirdiklerini, namaz ile birlikte birçok ibadeti ve Kur'an okumayı öğrendiklerini söylediler.(Cemil Özdaş-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir