• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
Büyük komploya ‘Birlik`te karşı koymalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`a giden Filistin heyeti ve Filistinli grup temsilcileri ile bir araya gelen Hamas Hareketi Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Son beş gün boyunca arka arkaya gerçekleştirdiği toplantılarda Filistin davasıyla ilgili tüm gelişmeleri ele aldığını belirten Heniyye, heyetin Kahire'ye hareketin uzlaşı, ablukanın kırılması, ateşkes, işgal güçlerinin saldırılarına karşı koyma ve Filistin sahnesini güçlü temeller üzerine yeniden inşa gibi konulardaki görüşlerini götüreceğini bildirdi.

Heniyye, Hamas Hareketi Siyasi Birimi toplantılarında ayrıca Amerika'nın Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti ilan etme kararı ve elçiliğini Kudüs'e taşımasının, Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün ve Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın konuşulduğunu ifade etti.

Bölgede kurulmakta olan ittifakların işgalci İsraili bölgenin bir parçası haline getirmeyi ve direnişi ‘terör` olarak nitelemeyi hedeflediğini kaydeden Heniyye, toplantılarda Kahire'yle, Birleşmiş Milletler'le, Katar'la ve diğer bazı ülkelerle diyaloglarını konuştuklarını ve bir dizi karar aldıklarını açıkladı.

Heniyye, Hamas liderlerinin karar alırken sorunlara sadece Hamas'ı ilgilendiren sorunlar gözüyle bakmadığını ve onları milli sorunlar olarak gördüğünü belirtti.

Mevcut aşamanın tek bir tarafın yalnız başına karşı koyamayacağı ağır komplolar içerdiğine dikkat çeken Heniyye, Filistinliler olarak birlik ve bütünlük içinde her türlü komploya karşı direnebileceklerini söyledi.

Heniyye, Hamas heyetinin Gazze'ye gelmesinin de dönüş hakkını vurguladığını, Batı Yaka'ya, Kudüs'e ve 1948'de işgal edilen topraklara dönüşün başlangıcı olacağını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir