• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
"Öğrendiklerimiz bize değer katıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu (PSP) üyesi derneklerinden biri olan İstanbul Zeytinburnu İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Zeytinburnu-Der), yaz Kur'an kursları kapsamında Kur'an-ı Kerim ve İslami ilimler dersleri vererek çocukların manevi gelişimine katkı sağlıyor.

Kur'an kurslarına açılmasıyla beraber binlerce küçük, büyük her yaşta ki grup Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in hayatını, dini bilgileri öğrenmeye devam ediyor. Haziran ayı sonlarında başlayan Kur'an kursları önümüzdeki hafta itibariyle son bulacak.

Peygamber sevdalıları platformuna üye olan Zeytinburnu derneğinde Kur'an öğreticisi olarak çalışan Eda Nur Karakaplan, beş farklı alanda dersler verdiklerini söyledi.

Karakaplan, "İslam Tarihi, Kur'an-ı Kerim, Tecvit, Akaid ve İlmihal dersleri olmak üzere beş farklı alanda eğitim veriyoruz. Üç farklı grubumuz var. Birinci grup daha okula başlamamış olan çocuklardan, ikinci grup 2,3 ve 4'üncü sınıflara giden çocuklardan, son grup ise 5 ile 8'inci sınıflardan oluşuyor. Kursumuzda toplam 80 öğrencimiz var. Bunlardan 14'ü sübyan grubundan, 36'sı Kur'an-ı Kerim ve geri kalan 30 öğrencimiz de elif-ba cüzünden olmak üzere üç grubumuz var. Her gruba seviyelerine göre eğitimler veriyoruz. Sübyan grubuna yönelik yemek adabı, el işleri, boyama, resim tarzında farklı faaliyetler yapıyoruz. 20 Haziran tarihinde başlattığımız kursumuza 10 Ağustos'ta son vereceğiz. İlk başladığımızda toplam 6 öğrencimiz Kur'an-ı Kerim'deyken bu süre zarfında 30 öğrencimiz daha Kur'an-ı Kerim'e geçti. Çocukların sadece buraya gelmesi yetmez. İş sadece öğrenci ya da hocada bitmiyor. Bu iş aile hoca ve öğrencinin birlikte çalışmasıyla başarıya ulaşır." dedi.

Burada öğrendiklerimiz bize değer katıyor

Kurs başladığından beri düzenli olarak kursa katılım sağladığını söyleyen 7'inci sınıf öğrencisi Sude Demirkıran, üç hafta gibi kısa bir sürede Kur'an-ı Kerime geçtiğini ifade etti.

Demirkıran, "Hocalarımdan çok memnunum. Buraya gelmeyenlere de gelmelerini tavsiye ediyorum. Burada çok kolay bir şekilde Kur'an-ı Kerime geçebilirler. Biz burada sadece Kur'an-ı Kerim dersi görmüyoruz. Peygamberlerin hayatlarını da öğreniyoruz. Bu da bize artı bir değer katıyor. İleriki zamanlarda hayatımıza çok şey katacağını düşünüyorum." dedi.

4'üncü sınıf öğrencisi Zeynep Can ise kursa başladığında Kur'an-ı Kerimi bildiğini fakat hocalarının katkı ve destekleriyle birlikte daha iyi bir şekilde okumaya başladığını söyleyerek hocalarına teşekkür etti.

Zeynep Akkılıç da kursta Elif-Ba okumayı, resim çizmeyi, ders çalışmayı ve pasta yapmayı öğrendiğini söyledi. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir