• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
İtalya Trieste`de Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İTALYA - Trieste şehrinde kültürel faaliyetleriyle tanınan Said-i Nursi Kültür Merkezinin her yıl düzenlediği kutlu doğum programı bu yıl da, genç-yaşlı her yaştan erkek ve bayanların iştirakiyle gerçekleşti.
 
Said-i Nursi Kültür Merkezi yetkilileri, her yıl düzenlenen mütevazi kutlu doğum programlarının her yıl daha iyi geçtiğini ifade ederek, gelecek yıllarda programları daha büyük salonlarda gerçekleştirerek hayırlara vesile olacaklarını belirtti. Programa araştırmacı yazar Çetin Tufanoğlu, Mehmet Nasır hoca ve Konya`nın taninmiş simalarından Ahmet hoca katıldı. Sunuculuğunu Adem Yavuz`un yaptığı program saat 14.30`da başladı.
 
Mehmet Nasır hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okunan Kürtçe mevlitle devam etti. Erkek ve kız ilahi gruplarının salavat ve tekbirler eşliğinde ayrı-ayrı olarak seslendirdikleri ilahiler ise katılımcıları coşturdu. Programa misafir konuşmacı olarak katılan Konya`nın taninmiş simalarından Ahmet hoca tüm misafirleri Allah`ın selamıyla selamlayarak sohbetine başladı.
 
"Karınca hacca gitmek ister"
Ahmet hoca; karınca bir gün hacca gitmek ister. Karıncaya gidemezsin bu yolculuğa ömrün yetmez derler. Karınca olsun ömrüm bu yolda gider der. Karınca kendince bir şeyler anlatır burada değerli misafirler. Hedefe ulaşmak için çalışmak. Nice Peygamberler geldi. Çoğu insan onlara sadakat göstermedi. Ama onlar Allah razı olsun gerisi önemli değil dediler. Onlar hiç bir zaman yılmadı. Onlara başarılı olamazsınız dediler. Onlar olsun Allah bilsin yeter dediler. Bu gün de malumunuz peygamber sevdalıları platformu dalga dalga büyüyorlar. Ömürleri yetmezse bile hedefe doğru çalışmaktalar. İste bizler de bu kutlu yolculukta onlarla beraber olmalıyız" diye konuştu.
 
Mehmet Nasir hocanın İsmi azam duasıyla sona eren programda, Trieste`de bu yıl okunan bin 734 milyon salavat ve 6 hatim teslim edildi. Programda ayrıca misafirlere çeşitli ikramlar sunuldu. (Yunus Can - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir