• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
SP Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı 15.04.2012 pazar günü saat 11:30 teşkilat konferans salonunda yapıldı.

 

Genel Merkez Temsilcisi GİK Üyesi Bülent Kaya'nın da katıldığı il divan toplantısında söz alan İl Başkanı Mehmet Fırat, gündemdeki konuları değerlendirdi.

 

28 Şubat sürecinin Türkiye'de yargılanmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Fırat, "Bu karanlık ve puslu dönemin aydınlanması ve faillerinin cezalandırılması için bugün büyük bir fırsat doğmuştur. Kendisini bu ülkenin sahibi sanan eli kanlı bu katillerin ve bu halka her türlü zulmü reva görenlerin bugün yargı önünde hesap vermesi, gelecekte bu tür olayların önünü kesmiş olacaktır" dedi.

 

Eğitimde 4+4+4 sisteminin getirilerek kanunlaştırılmasının, eksik olmasına rağmen olumlu bir gelişme olduğunu dile getiren Fırat "Kur'an'ı Kerim ve Siyer derslerinin seçmeli olarak düzenlemeye konulması sevindirici olmuştur" ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra söz alan GİK üyesi Bülent Kaya " Türkiye'de her şey yolunda gösterilmeye çalışılıyor. Ekonomi iyi deniyor. Oysa gerçek öyle değildir. Bugün Türkiye'de Milli Gelirin yüzde 90'ı mutlu bir azınlık tarafından paylaşılırken 75 Milyon insana ancak yüzde 10 pay düşüyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir adaletsizlik yoktur" şeklinde konuştu.

 

Kaya, sözlerine şöyle devam etti; "Türkiye'nin Ortadoğu'da yürüttüğü dış siyaset iflasın eşiğine gelmiştir. Sıfır sorun diyerek başlayan komşuluk ilişkileri, bugün yapılan yanlış politikalarla kesilme noktasına gelmiştir"(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir