• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
HÜDA PAR Batman`da yerel sorunlara ilişkin proje başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Batman merkez mahallelerinde var olan sorunları yerinde tespit edip çözüme kavuşturmak için başlatılan "Yerel Sorunları Yerinde Tespit ve Çözüm İçin Takip" adlı projenin tanıtımı için basın açıklaması yapıldı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığında saat 11.00'da yapılan basın açıklamasında; HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve projenin komisyon üyeleri hazır bulundu.

Burada düzenlenen basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, halkın sorunlarının daha çabuk çözüme kavuşması için Batman'da "Yerel Sorunları Yerinde Tespit ve Çözüm İçin Takip" adlı proje başlattıklarını anımsattı.

Mahalleleri tek tek ziyaret edip muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını tespit ettikten sonra metin haline getirecekleri çalışmalarını kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Durmaz, anket yapmak suretiyle yerel sorunları tespit edeceklerini aktardı.

"Halka hizmet etmeyi, Hakka hizmet etmekle eşdeğer gördük"

Durmaz, "HÜDA PAR olarak, kuruluşumuzdan bugüne değerli halkımıza hizmet etmenin, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için seferber olmanın en büyük ve en önemli hedeflerimiz arasında olduğunu ifade ettik. Halka hizmet etmeyi, Hakka hizmet etmekle eşdeğer gördük. Çıkar, menfaat ve iltifat beklemeksizin mükâfatımızı sadece Yüce Allah'tan (celle celaluhu) bekleyerek Hakk için, halkımız için hizmet yolunda başarının ancak Allah'ın (celle celaluhu) dilemesi ile olacağını bilerek bu yolda imkân ve takatimiz elverdiği ölçüde azim ve kararlılıkla yürüdük. Bugüne kadar da bu anlayışla siyaset yaptık. Sadece seçim dönemlerinde değil bütün zamanlarda halkımızla iç içe olduk, sevinçli ve kederli günlerinde daima yanlarında olduk, sorun ve sıkıntılarını dinleyip çözümün sağlanabilmesi için gerekli girişimlerde bulunduk. Hiçbir zaman sorunları kulak ardı etmedik. Önerilerimizi ilgili yerlerle paylaştık, çözüm için işin takipçisi olduk." dedi.

"Halkımıza hizmet edip rıza-i ilahiye ulaşıncaya dek çalışmalarımıza devam edeceğiz"

HÜDA PAR olarak farklarının memlekete karşılıksız hizmet etmek olduğuna işaret eden Durmaz, "HÜDA PAR olarak farkımız, memleketin huzurunu, menfaat ve maslahatını öncelemektir. Memleketin maddi ve manevi tüm değerlerine sahip çıkmaktır. Yılların büyük problemlerinin çözümü için çalışmaktır. Çalışmalarımızı bu şiarla sürdürüyoruz. Ve inşallah bundan sonra da bu anlayışımızdan ödün vermeyerek, halkımıza hizmet edip rıza-i ilahiye ulaşıncaya dek çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

"Uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar ile mücadele etmek de önceliklerimiz arasında olacaktır"

Halka hizmet yolunda yeni bir proje başlattıklarını vurgulayan Durmaz, şunları söyledi: "Batman merkez mahallelerimizin sorunlarını yerinde tespit edip çözümün zamanında sağlanabilmesi hedefiyle 'Yerel Sorunları Yerinde Tespit Ve Çözüm İçin Takip' adlı projemizi başlatmış bulunuyoruz. Bu projemizin, mahallelerimizdeki sorunların çözümüne katkı sağlayacağına inanıyoruz. Hedefimiz, halkımızın yaşamını en güzel şekilde ve yeniliklerden faydalanarak sürdürmesidir. Mahallede yaşanan sıkıntıları, yerinde tespit edecek ve çözümün zamanında sağlanabilmesi için işin takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızın muzdarip olduğu konuları gündeme getirip ilgili kurumların adım atmasını sağlayacağız. Kimi mahallelerimizdeki metruk yerlerde uyuşturucu kullanıldığı konusunda epey şikâyetler aldık. Uyuşturucu ile mücadele konusunda üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Mahallelerimizdeki altyapı, asfalt, park, kaldırım, aydınlatma, otopark, okul ve benzeri ihtiyaçların karşılanması önceliklerimiz arasında olacağı gibi gençlerimizin hayatını karartan ve geleceklerini çalan uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar ile mücadele etmek de önceliklerimiz arasında olacaktır."

"Çözüm için sonuna kadar işin takipçisi olacağız"

Proje dahilinde mahallelerde olabilecek sorunların tümünü kapsayan bir anket formu hazırladıklarını vurgulayan Durmaz, "Anket formunu doldurmak suretiyle var olan sorunların tespitini yapacağız. Formu, ziyaret ettiğimiz muhtarlarımızla birlikte o mahallede ikamet eden vatandaşlarımız ve esnafımıza da doldurtacağız; böylece mahallenin sorunlarını tespit etmiş ve ihtiyaçlarını ortaya çıkarmış olacağız. Tespit ettiğimiz sorunları ve mahalledeki vatandaşlarımızın bizlerden talep ettiklerini belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşacak, çözüm için sonuna kadar işin takipçisi olacağız. Projemiz kapsamında şu ana kadar Pazaryeri, Çarşı, Kültür ve Aydınlıkevler Mahalleleriyle ilgili bir çalışma yaptık. Adı geçen mahallelerimizin muhtarlarıyla ve bu mahallelerde ikamet eden bazı vatandaşlarımızla görüştük, sorun ve sıkıntıları onlardan da dinledik. Tabi diğer mahallelerimizle ilgili de çalışmalarımızı yapıp kamuoyunu bilgilendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasında çalışma yapılan ilk 4 mahallede tespit edilen sorunlar başlıklar halinde basın mensuplarıyla paylaşıldı.(Mehmet Sait Çelik/Mehmet Salih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir