• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
 Engelli maaşıyla kız çocuğa tekerlekli sandalye aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 8 yaşındaki engelli kız çocuğu Pelin Tokay'a, Engelli Dernek Başkanı İdris Kalenderoğlu tarafından tekerlekli sandalyeye hediye edildi.

Silopi Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Kalenderoğlu, geçtiğimiz haftalarda derneğe gelerek tekerlekli sandalye talebinde bulunan 8 yaşındaki Pelin Tokay'ın babası İbrahim Tokay için girişimlerde bulundu.

Girişimi sonuçsuz kalan engelli dernek başkanı Kalenderoğlu, kendi engelli maaşıyla tekerlekli sandalye aldı. Başak Mahallesi 450'inci sokakta yaşayan Tokay ailesini ziyaret giden Kalenderoğlu, tekerlekli sandalyeyi kız çocuğa hediye etti.

Büyük bir şaşkınlık yaşanan küçük kız tekerlekli sandalyeye bindirildi. Daha önce ailesinin kucağında gezdirilen küçük kız önce evin avlusunda daha sonra sokakta tekerlekli sandalye ile gezdirildi.

Baba İbrahim Tokay, "Engelli kızım için tekerlekli sandalye talep etmiştim. İdris abi sağ olsun bize hediye etti. Allah ondan razı olsun." dedi.

Engelli Dernek Başkanı İdris Kalenderoğlu da "Gönlümüz isterdi ki bir engelliyi değil de 10 engelliyi sevindirmektir. Bende engelli olduğum için bizzat ilgilendim. Daha önce ailesi benden talep etmişti. Bende başka yerlerden talep ettim. Bulamayınca kendi imkânlarımla Pelin'e aldım. Hem ev ziyaretinde bulundum hem de Pelin'i sevindirmek için hediyesini teslim ettim." diye konuştu. (Ahmet Uçar-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir