• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bush ailesinin manevi evladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş

ABD`nin nükleer silahlanmayı ve anlaşmayı bahane ederek İran`a yönelik ekonomik saldırısı bugün itibari ile sert bir şekilde start aldı. Küresel çapta iş yapan şirketlerin İran`dan çekilmesine neden olan yaptırımlarla ilgili ABD Başkanı Trump`tan tehdit gibi bir açıklama geldi. Trump, ülkesinin İran'a uygulamaya başladığı yaptırımlarla ilgili, "İran'la iş yapan Amerika ile iş yapamaz." dedi. Tam bir külhanbeyi açıklaması...Devam edelim bakalım Trump başka neler demiş...

"İran'a yönelik yaptırımları resmen açıkladık. Bunlar bugüne kadar görülen en yıpratıcı yaptırımlar ve Kasım'da şiddeti daha da artacak." ifadelerini kullanan ABD Başkanı, "İran'la iş yapan Amerika ile iş yapamaz. Hedefimiz dünya barışı, daha azı değil." diye yazdı.

Trump yönetimi, İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından askıya aldığı yaptırımları yeniden uygulamaya başlamıştı.

Evet İslam Dünyası olarak aramızda ciddi sorunlar var. Anlaşamadığımız pek çok nokta var ama Müslümanların vahiy kaynaklı bir duruşu vardır, olmalıdır.

Müslüman saldırıya uğradığında kâfire asla destek verilemez.

Rusya`nın Türkmen Dağında Müslümanları katletmesi ne kadar vahşetse ABD Emperyalizmin İran`ı boğma çabası da o denli bir küstahlıktır.

Biz bu filmi çok seyrettik. Trump`un bugün dediklerinin neredeyse aynını Baba ve Oğul Bush`lar da diyordu…

Saddam Hüseyin devrilirken bir diktatör devriliyor diye sevinenler çok geçmeden yanıldıklarını anlayacaktı…

Evet devrilen bir diktatör vardı ama sonrasında yüzbinlerde katledilen can… Sonrasında Ebu Gureyb… Sonrasında işkenceler… Bombalı saldırılar… Irak 10 yılda toparlanamadı… Kaddafi devrildi de ne oldu?

Burada üzerinde durulması gereken asıl nokta emperyalizmin yanında olunamayacağı gerçeğidir. Emperyalizm İran`ı Şii olduğu için vurmayacaktır. Nasıl ki Saddam`ı Sünni olduğu için vurmadığı gibi…

Emperyalizmin çıkarları vardır ve bazen bu çıkarları korumak için bazen çıkar elde etmek için bazen çıkarlarını sürdürübilmek için savaş verir.

Trump`un sosyal medyada İran`ı tehdit etmesi aslında eski bir hikâyenin tekrar başlatılmak üzere olduğudur. Savaş her zamanki gibi “barışı korumak için” gelecek… Yani aynı hikaye…

90`lı yıllarda sosyal medya yoktu. Eğer o dönemde twitter olsaydı herhalde baba Bush da Irak`a barış getirme adına savaşı girdiklerine dair bir twit atardı. Zira o dönemde televizyon röportajlarında konu edinilen ve sömürülen kavram “barış”tı. Sonraki yıllarda Afganistan ve Irak işgal edildiğinde bu kez oğul Bush aynı nakaratı tekrarlamıştı.

Yapıp ettikleri ile Amerikan başkanlık tarihinde IQ`su en düşük 2 başkan olan Baba ve Oğul Bushların neredeyse aynısı olan Trump`un son dönemlerdeki açıklamaları ve tutumu 30 yıldır izlediğimiz savaş senaryosunun ilk perdesinin aralandığını gösteriyor.

İşin acı tarafı 1991 Irak işgalinden bu yana Afganistan, Irak, Somali… Saldırdıkları her yerde aynı dili kullanıyorlar. Önce barış diyorlar, nükleer silah diyorlar, demokrasi diyorlar sonra öldürüp öldürüp gidiyorlar. İslam Dünyasına saldırırken bahanelerinde kullandıkları sözcüklerini bile değiştirme gereği hissetmiyorlar

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir