• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Başak-Der`den Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerinden Başak-Der, Konya`nın Başak Mahallesinde Kutlu Doğum programı düzenledi.
 
Muhammed Kaya`nın Kur`an tilavetiyle başlayan program, Hasan Yılmaz`ın okuduğu mevlitle devam etti. Açılış konuşması yapan Başak-Der Başkanı M. Nuri Yılmaz: "Sizler bugün Peygamber efendimizin hatırı için geldiniz. Bizler de bugün insanlara Peygamber Efendimizin hayatını biraz daha anlamak ve anlatmak için buradayız. Bizler kötülükleri azaltmak için gençlerimizi kötü ortamlardan uzaklaştırmak için Allah razısı için bu faaliyetleri yapıyoruz` dedi.
 
Keşke Bütün Dilleri Bilseydim de Ona Selam Yollayabilseydim
Grup Davet ve küçük kızların peygamberimizi konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdikleri program, Mehmet Emin Hoca`nın konuşmasıyla devam etti. M. Emin Hoca, "Eskiden Kutlu Doğum programları sadece evlerde veya camilerde kutlanırdı ama şimdi şehir şehir, meydan meydan dolaşmış ve Konya`nın Başak Mahallesine kadar bu sevda gelmiştir. Peygamber efendimize peygamberlik gelmeden önce de putlara inanmıyordu ve Hira mağarasına gidip tefekkür ediyordu. Böylece kırk yıl sürdü.
 
O Dünyanın Her Türlü Güzelliğine Karşı Allah`ı Seçti
Bütün insanlara tebliğ ederek onların sadece amelleri kurtaracağını belli ederek kızı Fatma`ya bile sakın bana güvenerek günah işleme diyordu. Bu kadar adil bir peygamberdi. Hz. Muhammed (sav) isteseydi dünyanın her türlü zevkine varabilirdi. Müşrikler her türlü teklifte bulundu ama o Allah`ı seçti dünyanın her türlü güzelliğine karşı" diyerek konuşmasına son verdi.
 
Programda, Konya Tiyatro ekibi de, Halid Bin Said`in hayatını anlatan bir oyun sergiledi. Tiyatro esnasında duygulu anlar yaşadı.
 
Yapılan dua ile sona eren programda, katılımcılar 29 Nisan Pazar günü Konya merkezde yapılacak Kutlu doğuma etkinliğine davet edildi. (M. Enes İmir, M.Ata Doğu - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir