• DOLAR 32.6
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2496.77
  • ...
"İyi bir nesil yetiştirmek için imam hatip okullarına kayıt yaptırın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da YKS, LYS, AYT, ÖYS Türkiye sıralamalarına yüksek derece yapan imam hatip öğrencilerin önemli bir başarıya imza attığını söyleyen İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Van Şube Başkanı Mehmet Emin Akan, ailelerin ve öğrencilerin ilk tercihlerinin imam hatip okullarının olması gerektiğini söyledi.

Akan, iyi bir gelecek için imam hatip okullarına kayıt yapılması aieller için çağrıda bulundu. İmam hatip okullarının geleceklerinin parlak olduğunu belirten Akan, imam hatip okullarının hangi zorluklarla kurulduğunu herkesin bildiğini söyledi.

 "Batının katı baskısına rağmen imam hatip okulları kuruldu"

Akan, "Batının katı baskısına rağmen rahmetli Adnan Menderes ve Celalettin Ökten hocamızın imam hatibi nasıl kurduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün elhamdülillah imam hatiplerin bu sıkıntıları yoktur. İmam hatip okulları revaçtadır. Kızlarımızı rahat bir şekilde imam hatip okullarına gönderebiliyoruz. Bütün imam hatip okullarında kızların ve erkeklerin sınıfları ayrıdır. Bunun dışında kız imam hatiplerimiz var. İmam hatip okullarımızda; Arapça, Kur'an'ı Kerim, tevhit, hadis, fıkıh, matematik, fizik, biyoloji, kimya, edebiyat, tarih, coğrafya ve kültür derslerimiz var. Özellikle bu derslere çok önem veriyoruz ki mezun olduklarında istedikleri bölüme girebilsinler. Ailelerimiz çocuklarını imam hatip okullarına göndersin." dedi.

"YKS, LYS, AYT, ÖYS yerleştirmelerinde birinci imam hatip okulları oldu"

Okullarının kurulduğu günden bu yana büyük başarılara imza attığını ve yerleştirmelerde birinci olduğunu söyleyen  Hüseyin Çelik Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sıddık Baykara da şunları söyledi:

"Daha önce öğretmenliklere yâda ilahiyat fakültesine gönderdiğimiz öğrencilerin sayısıyla biz övünürken bu son iki yılda çok farklı başarılar elde ettik. Geçen yıl eczacılığa, diş hekimliğine ve hukuk fakültesine öğrenci gönderdik. Oluşturduğumuz öğretmen ve idari kadrosu gerçekten de çok özveri ile çalışmaları sayesinde öğrencilerimiz çok güzel çalıştılar. Bu yıl Türkiye sıralamasında ilk bine iki öğrencimizi, ilk 10 bine de 4 öğrencimizi yerleştirdik. Türkiye 491'incisi ve 934'üncüsü bizim okuldan çıktı. Geçen yıl sloganımız öğrencilerimizi motive etmek amaçlı, 'Bir gün gelecek, bir kalacak'tı. Bu yıl yaptığımız başarıdan sonra sloganımızı değiştirdik, 'İmam hatipler ölü yıkamakla kalmayacak artık sağları da tedavi edecek.' Birçok fen ve Anadolu lisesinin elde edemeyeceği başarılara imam hatip lisesi olarak imza attık."

"İslam'ı güzel bir şekilde yaşamak istiyorsanız imam hatip okullar sizin ilk tercihi olmalıdır"

İmam hatip öğrencisi ve Van Önder Kadın Kurulu Başkanı Mihriban Danışlı, "Şu an bir imam hatip öğrencisi ile normal karma bir şekilde eğitim gören bir öğrenciyi karşılaştırdığımız zaman imam hatip öğrencisi olduğu her haliyle belli olur. Kılık kıyafetimize, davranışlarımıza, konuşmalarımıza, yaşantımızın her karesine etkili oldu. İmam hatip lisesinin, çok olumlu etkileri oldu. Bunun için emek verenlere ve aileme imam hatibi seçtikleri için çok teşekkür ediyorum. Biz imam hatip lisesinde hem dinimizi öğreniyoruz hem de istediğimiz mesleğe yönelik çalışmalar yapıyoruz. Buradan ailelerimize seslenmek istiyorum; eğer hayırlı ve iyi bir nesil, hedefinize ulaştırmayı ve İslam'ı güzel bir şekilde yaşamamızı istiyorsanız kesinlikle imam hatip okulları sizin ilk tercihi olmalıdır." dedi.

"İmam hatip okulları kendi dinimizi kendi kültürümüzü bize ekstradan öğretiyor"

Türkiye sıralamalarına giren imam hatip öğrencisi Şeyma Nur Sağınç, "İmam hatip lisesinde Arapça, Kur'an-ı Kerim, hadis, tefsir, fıkıh gibi birçok derste din eğitimi alıyoruz. Bu konuda diğer liselere nazaran birçok artısı var. Kendi dinimizi, kültürümüzü bize ekstradan öğretiyorlar. Bunun dışında matematik, geometri dersleri de alıyoruz. Biz imam hatip lisesinde hem dinimizi öğrendik hem de normal diğer okulların işlediği dersleri işleyip, bunun gibi ekstra eğitimler aldık." diyerek konuştu.

"İyi ki imam hatip okulunu seçmişim"

İmam hatip son öğrencisi sınıfı Evin Günay ise şunları kaydetti:

"Daha önceden imam hatip lisesine gitmek istemiyordum ama bu dördüncü yılım, şimdi de bırakmak istemiyorum. İyi ki imam hatip okulunu seçmişim pişman değilim. İmam hatip dersleri çok güzel ve herkese tavsiye ediyorum. Diğer okullarda sadece matematik, Türkçe öğretirken imam hatip okullarında hem matematik hem Türkçe hem de kendi dinimizi öğreniyoruz. Bundan daha iyi ne olabilir ki? İmam hatip liselerini diğer okullardan ayıran özellik diğer okullarda yeterince dini dersler yok. Bizde ise daha çok dini dersler var. Karma bir eğitim sistemi değil; bizim sadece kız imam hatip. Diğer imam hatip okulları da ayrı katlar, ayrı sınıflar halinde. Bu da gelecek nesillere etki ediyor."

"Geleceğe yatırım yapmak istiyorsanız çocuklarınızı imam hatiplere gönderin"

Çocuğunu imam hatip lisesine gönderdiği için memnuniyetini dile getiren Hazal Günay ise "Kızımı imam hatip okuluna gönderdim. Şimdi hem okulunda hem Kur'an okumada çok iyi ve geleceğe güzel bırakabileceğim bir miras. İmam hatip okulları temiz, kız erkek ayrı sınıflarda, dini birçok ders alıyorlar. Bizim bilmediğimiz dini konuları işliyorlar. Bunun kadar güzel bir şey olamaz ki. Hem dünyaları için okuyorlar hem de ahiretleri için. Sadece Kur'an kursu hocası olmasını dayatmıyoruz. İstediği bölümü okusun, istediği yere gelsin ama bunları yaparken dinini tam olarak bilsin, yaşasın, öğrensin diye kızımı imam hatip okuluna gönderdim." dedi. (Yunus Tuğrul-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir