• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Maduro`ya suikastin arkasında ABD mi var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikalı analist Kurt Nimmo kişisel bloğunda Venezuela Devlet Başkanı Maduro`ya düzenlenen suikast girişiminin ABD ile ilişkisine dair değerlendirmelerde bulundu. Nimmo ABD`nin Maduro`yu devirmek için her yolu denediğini yazdı.

 “Amerikalıların çoğu, özellikle dış politikayla ilgili ABD`nin kurgusal tarihini sorgusuz sualsiz kabul etmek için hükümet okullarında eğitilmiştir. Milyonlarca kişi Venezuela`yı haritada gösteremez bile.” diyen Nimmo, “1998`de Venezuela halkı Hugo Chávez`e oy verdiğinde ABD bir askeri darbeyi teşvik etmişti. Bu bir sır değil. 2002 darbe girişimi The Guardian ve diğer medya kuruluşlarınca rapor edilmişti. ABD donanmasının darbecilerle işbirliği yaptığı ve darbecilere finansal desteği ortaya çıktı.” bilgisini paylaştı. Nimno 2015`te bir darbe girişimi daha olduğunu, ancak başarısızlıkla sonuçlandığını hatırlattı.

Nimno, “Donald Trump seçildikten sonra, eski petrol şirketi CEO`su olan devlet bakanını Arjantin`e gönderdi ve -kuşkusuz standart rüşvet teknikleriyle- Güney Amerika ülkelerini, dünyadaki en büyük petrol rezervlerine sahip Venezueladaki darbe girişimini desteklemek üzere cesaretlendirdi.” ifadesini kullandı.

Nimno şöyle devam etti:

“ABD demokratik olarak seçilmiş Nicolas Maduro`yu devirmek ve dünyanın en büyük petrol yataklarını ele geçirmek için çabalarına devam edecek. Trump`ın üst düzey elitler tarafından verilen bir görevi var. Obama`nın softball yaklaşımını unutun, ABD küresel ekonomi üzerindeki kontrolünü sağlamak için şiddetle hareket ediyor.

Maduro, bomba yüklü insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıdan yara almadan kurtulurken, saldırıda 7 asker yaralanmıştı. Saldırının ardından ulusa sesleniş konuşması yapan Maduro, "Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler" demişti.

Kaynak: İslami Analiz

Bu haberler de ilginizi çekebilir