• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
"Kur`an`ın indiği şehirde hacılara Kur`an-ı Kerim`i öğretiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl dünyanın birçok yerinden milyonlarca Müslümanın yerine getirdiği hac ibadetinin mevsimi başladı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bazı hacı adayları giderken, kimileri de heyecanla kutsal topraklara gitmeye hazırlanıyor.

Toplam bin 610 hacı adayının kutsal topraklara gitmeye hazırlandığı Şanlıurfa'da isteyen hacı adayları hacı olmanın yanında bu süre zarfında Kur'an-ı Kerim de öğrenebilme fırsatını buluyorlar.

Hac ibadetiyle ilgili İLKHA'ya değerlendirmede bulunan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, hac ibadetinin yanında isteyen hacı adaylarına Kur'an-ı Kerim öğrettiklerini söyledi.

"Hacıların Arafat Dağı'nda yapacakları o dualar hayra vesile olacaktır"

Hac ibadetini yerine getirecek olan hacı adaylarının Mekke'ye ve Medine'ye ulaştıklarını ifade eden Açık, "Bazı hacılarımız direk Medine'ye gittiler, bazı hacılarımızda Mekke'ye gittiler. Şanlıurfa'dan giden hacılarımızın birçoğu önce Medine'ye gittiler. Orada ki hem kafile başkanlarımızla hem de hocalarımızla hacı adaylarımız için irtibatımız sürekli devam ediyor. Şuan itibariyle hacılarımızın durumları iyi sıhhat açısından devamlı kontrol altındalar. Her hangi bir rahatsızlığı olduğu zaman hem Mekke'de hem de Medine'de hastanelerimiz ve sağlık ocaklarımız var. Hacılarımız en iyi bir şekilde orada ağırlanıyorlar. Haccın en önemli kısmı Arafat'ta başlayacak. Arife günü bütün hacılarımız yavaş yavaş Arafat Dağına çıkacaklar ve arife günü Arafat Dağında hem kendileri için hem tüm Müslümanlar için inşallah dualar edecekler. Hacıların Arafat Dağında yapacakları o dualar hayra vesile olacaktır." dedi.

"Kur'an-ı Kerim'in indiği şehirde hacılara Kur'an-ı Kerim öğretiyoruz"

Bu sene hac günü süresinin uzamasından dolayı hacıların Mekke'de daha fazla kalacaklarını söyleyen Açık, Kur'an-ı Kerimi okumayı bilmeyen hacı adaylarına Kur'an'ı kerimi öğrettiklerini söyledi.

Açık, "Bu sene hac ibadetindeki gün uzadı. Bu sene hacılarımız daha fazla Mekke'de kalacaklar. Bundan dolayı hacılarımız inşallah daha fazla ibadet edecekler. Peygamber efendimizin yaşamış odluğu bölgeleri daha iyi görecekler. Hacılar buradan gitmeden önce biz hazırlıklara başladık. Hacılarımıza Kur'an'ın indirildiği Mekke'ye ve Medine'ye Kur'an-ı kerimi okumayı bilmeden gitmemelerini tavsiye ederek, Hacda Kur'an-ı kerim okumasını bilmeyen kardeşlerimize burada Kur'an-ı kerimi öğretmeye başladık. Kur'an-ı kerimin indiği şehirde hacılara orada da Kur'an-ı kerim öğretiyoruz. Orada beraber Kur'an okunuyor. Beraber haccın yapılması gereken tüm şeyler yapılıyor. Hacılarımızın hac vazifelerini daha da şuurlu yapılabilmesi için maneviyatı yükseltecek ziyaretler yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Hacı adaylarının hac vazifelerini doğru bir şekilde yerine getirebilmeleri için görevli irşat ekiplerinin olduğunu söyleyen Açık, "Orada hacılarımızla hem irşat ekiplerimiz var. İrşat ekiplerimiz mutlaka haccın faziletiyle ilgili ve hacda uygulanması gereken kurallar ilgili bilgileri hacılarımıza aktarıyorlar. İbadetin daha da iyi bir şekilde hem kalben hem de zihnen daha da güzel yapılabilmesi adına sohbetler, vaazlar yapılıyor. Her kafilenin başkanları var. Erkek ve bayan hacılarımız olur ki soruları olduğu vakit daha rahat sorularını sorabilmeleri için erkek ve bayan görevli arkadaşlarımız vardır." şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir