• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Madde bağımlılığına karşı anket çalışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak, madde bağımlılıklarını önlemek adına AMATEM'de tedavi gören hastalara yönelik anket çalışması yapacaklarını açıkladı.

Kıpçak, "İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı desteği ile sürdürdüğümüz 'Madde Bağımlılığının Önlenmesi' projemiz çerçevesinde işbirliği yapılması bağlamında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Etik Kuruluna başvuruda bulunmuştuk. Urartu-Der olarak Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nde tedavi gören bireylere ilişkinbir sosyal inceleme çalışması gerçekleştirebilmemize olanak sağlanmasına dair yaptığımız başvuruya Etik Kurulu tarafından gerekli onayın verildiği ve ilgili çalışmayı yapabilmemiz yönünde herhangi bir maninin olmadığı tarafımıza bildirildi." dedi.

Anket sorularına karşılık bireylerin verecekleri cevapların önemli olduğunu aktaran Kıpçak, "Edinilecek olan bilgilerin kayıt altına alınması ve genel bir değerlendirme sonucunun çıkartılması hedeflenmektedir. Kişisel bilgilerinin gizli tutulacağı sosyal inceleme çalışmasına katılacak olan gönüllü bireyler ileyüz yüze gerçekleştirilmesi amaçlanan görüşmeler neticesinde, kişisel verilere, kişi-aile ilişkisine dair verilere, kişi çevre ilişkisine dair verilere, kişinin bağımlılık hikâyesine dair verilerine ulaşılması öngörülmektedir. Bu verilerin akabinde kişisel ve çevresel etkenlerin yanı sıra başka hangi faktörlerin bireyleri madde bağımlılığına yönelttiği ve onlara ne oranda tesir ettiğinin tespit edilebilmesi amaçlanmaktadır.7 ile10 gün içinde bitirilmesi planlanan sosyal inceleme çalışmasının, yine 7 ile10 gün içeresinde rapor aştırılması öngörülmektedir." diye konuştu. (Yunus Tuğrul-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir