• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
"Amacımız şehitleri yeni neslimizin bilincine nakşetmek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özlem Ajans, şehitler üzerine seslendirilen eserlerin yer aldığı ve uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü Şehid 15 adlı albümünü piyasaya sürdü.

Ajansın Genel Koordinatörü Mehmet Ali Oğuz, bu albümde canını İslam dini ve Kur'an için feda etmiş insanlar olduğunu ve albüm ile nazenin şehitlere karşı bir nebze de olsa görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Oğuz, "Özlem Ajansı takip edenler bilirler. Ajansımız bütün çalışmalarında Müslümanların ortak paydasını işler. Ezgilerine, marşlarına, ilahilerine sürekli Müslümanların ortak paydasını taşır. Bu ortak paydalardan biri de dünyanın her tarafında zulme uğrayan mazlumlar, İslami kişiliği ve kimliğinden dolayı katledilen Müslümanlardır. Bizler hem Türkiye'de hem de dünyanın farklı bölgelerinde İslam davası uğruna katledilen Müslümanlar için "şehit" serisi adı altında albümler hazırladık. Şehit serisi birden başladı, şu anda 15'e kadar geldi." dedi.

"Bu albümümüzde gerçekten çok hazin hikâyeler var"

Şehit 15 albümünü geçen hafta piyasaya sürdüklerini belirten Oğuz, "İnşallah dinleyenlerimiz beğenirler. Çünkü bu albümümüzde gerçekten çok hazin hikâyeler var. Örneğin Hatice buluş ablamız, sadece çarşaflı olduğu ve dindar bir aile oldukları için eşiyle birlikte çalıştırdıkları işyerinin önünde saldırıya uğruyor ve şehit oluyor. Batman'da Cevzet Soysal adlı abimiz, 2000'den önce, bugün FETÖ diye tabir edilen yapı tarafından kaçırılıyor. Çocuklarının tüm çabalarına rağmen halen naaşı bulunabilmiş değil. Albümümüzde 13 yaşında katledilmiş olan Fırat adlı bir kardeşimiz de var. Yine sofrada çocukları ile beraber yemek yerken çocuklarının gözleri önünde katledilen şehit Ethem var. Uzamasın diye burada hepsini dile getirmiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Şehitler mücadeleleriyle yeni nesle örnek oldular"

"İnşallah albümümüz alınıp dinlendikten sonra bütün şehitlerimizin hayatına vakıf olunur." diyen Oğuz, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu Şehitler dindarlıklarıyla, mütedeyyininkileriyle, mücadeleleriyle yeni nesle örnek oldular. Biz de Özlem Ajans olarak bu olaya sahip çıkıyoruz. Sadece bugün değil 2000 öncesinde de aynı şekilde bu mücadeleye sahip çıktık. Umuyoruz ki dinleyenlerimiz de bu yaşananlara kayıtsız kalmayacaklardır. Malumunuz çok vefalı bir dinleyici kitlemiz var, çalışmalarımızı sahipleniyorlar. Bu çalışmada birçok insanın emeği var. Başta söz yazarlarımız ve Özlem Ajans sanatçılarımız herhangi bir maddi çıkar beklemeden çalışmaya katkı sundular. Güzel çalışmalarda emek yoğunluğu olur, özveri olur. Bizim de hem sanatçılarımız hem söz yazarlarımız hem de bestekârlarımız gerçekten çok özverili çalıştılar. Dinlenildiği zaman görülecektir ki gerçekten beğenilen bir iş ortaya çıktı. Bu vesile ile aranjöründen sanatçısına, söz yazarından bestekârına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlke Haber Ajansına da bu tür çalışmalara kayıtsız kalmadığı ve sesimizi duyurduğu için ayrıca teşekkür ediyorum."

"Amacımız şehitleri yeni neslimizin bilincine nakşetmek"

Oğuz, son olarak, " Şehid 15 albümümüz, kalitesini ve karizmasını, konu edindiği İslam ve Kur'an hizmetkârı insanların yaşanmış gerçek hikâyelerinden alıyor. Biz bu çalışmayı sadece estetik bir güzellik olsun, insanlar güzel melodiler dinlesin diye yapmadık. Bu albümde canını İslam için Kur'an için feda etmiş insanlar var. Amacımız bu insanları yeni neslimizin bilincine nakşetmek. Kendi iç dünyamızda o ezgiler vesilesiyle onları sürekli diri tutmak." dedi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir