• DOLAR 32.537
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2487.574
  • ...
Bingöl'de STK'lar Huzur İçin Ortak Bildiri Yayınladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi'nde son günlerde yaşanan bazı olaylar nedeniyle 60'a yakın öğrenci, üniversite yönetimi tarafından okuldan uzaklaştırılmıştı. Son günlerde sıkça basını meşgul eden bu olay üzerine Bingöl'deki 59 STK ortak bir bildiri yayınlayarak Bingöl'de huzur istediklerini belirttiler.

 

59 Sivil Toplum Kuruluşu adına yayımlanan ortak bildiride, son günlerde çıkan ve aslında yapılanları karartmaya yönelik bazı iddiaların teessüfle izlendiği belirtilerek, "Her kurum kendi yasal çerçevesi içerisinde yasalarla yönetildiği gibi Bingöl Üniversitesi de bu yasal dayanağa bağlı olarak icraatlarına devam etmektedir. Yöneticilerin, idari ve akademik personelin ve öğrencilerin hak ve hukukları bu yasal çerçevede korunmaktadır. Buna aykırı bir durumun söz konusu olması durumunda ise yargı süreci ile bu aykırılıklar düzeltilebilir. Tüm bunlara rağmen geçmişte oluşan ve hala acıyla hatırladığımız olayların yeniden hortlatılması yönünde gayret sarf etmenin ne üniversiteye ne ilimize ne de ülkemize bir yararının olmadığını acı tecrübeyle bilmekteyiz" denildi.

 

"Bingöl'de huzurun bozulmasına yönelik faaliyetlere karşı olduğumuz gibi Bingöl Üniversitesinde de huzur ve sükunu bozacak olayların gelişmesini cesaretlendirecek tavır ve davranışları da tasvip etmiyoruz" ifadelerinin yer verildiği açıklamada, üniversiteyi siyasal ve ideolojik mülahazalar içine çekmeye yönelik gayretlerin zarardan başka bir şey getirmeyeceği belirtildi.

 

Toplumu geren bu nevi meselelerde herkesin duyarlı ve hassas olması istenen bildiride, şöyle denildi: "Özetle, dışarıdan müdahalelerle Bingöl Üniversitesini kaos ortamına sürüklemeye çalışan, ideolojik ve politik amaçlarla huzur ortamını bozma gayretinde olan her kesime, tutum ve davranışlara karşı seyirci kalmak yerine inisiyatif kullanarak, vicdanî ve kalbî duyarlılığımızı gösterip sosyal barıştan yana açık tavrımızı tüm Bingöllülerle paylaşıyoruz." (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir