• DOLAR 32.494
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2481.468
  • ...
Londra`da Muhammedi Sevda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LONDRA-Kuzey Londra`da bulunan Said Nursi Camii tarafından organize edilen Kutlu doğum programına birçok kesimden yüzlerce Müslüman iştirak etti.

Mevlid programı, İmam Hatip Hüseyin Temur hocanın okumuş olduğu Kur`an-ı Kerim tilavati ile başladı.

Programın başında tüm katılımcılara dağıtılan güller ve hep beraber okunan salavat-ı Şerifler ve getirilen tekbirler salonda Muhammedi Sevdayı tam anlamıyla iliklere kadar hissettirdi.

Üç Dilde İlahi ve Kürtçe Mevlid
Susa İlahi grubunun okuduğu Kürtçe, Türkçe ve Zazaca ilahilerin ardından Kürtçe Mevlid-i Şerif ile devam edildi. Mevlidin Merhaba kısmına gelindiğinde, katılımcıların güller eşliğinde Gül Peygamberin ayakta karşılaşması salonda duygulu anlar yaşattı.

İmanımız Amelimize Yansımalı
Londra`da ikamet eden, aslen Duhok`lu olan Muhammed Ata, yaptığı ve Kürtçe bilmeyenler için Türkçeye tercüme edilen konuşmasında, Resulullah`ın (a.s) hayatındaki önemli safhalara değinerek şöyle dedi: `Eğer Müslüman olduğumuzu iddia ediyorsak, Resulullah`ı (a.s) örnek alıp O`nun ahlakıyla ahlaklanmamız gerekir. İnsanlar yaşantımıza baktığında, nelere iman ettiğimizi pratik hayatımızda da fiilen görmeleri gerekir."

Cesaret İman İle Güzeldir
Daha sonra program Molla Hasan`ın yaptığı konuşma ile devam etti. Molla Hasan`ın yaptığı konuşma salondaki herkes tarafından pür dikkat dinlendi. Konuşmasında ağırlıklı olarak, izzet, şeref ve cesaret gibi kavramların iman ile bütünleştiğinde daha fazla önem kazandığını, Müslüman olmadan önce kendisi bir hırsız olan Ebu Zer`in Müslüman olduktan sonra nasıl değişip takva, ihlas ve cesaret noktasında bir numune olduğunu, her birimizde bulunan kişisel cevherleri iman ile bütünleştirip İslam için harcamamız gerektiğini vurguladı. Molla Hasan`ın konuşması salonda sık sık getirilen tekbirlerle kesildi.

Verilen aranın ardından program yine salavat-ı şeriflerle başladı. Akabinde Said Nursi Camii Kadın Kolları tarafından hazırlanan Ravza Gülleri ve Londra Peygamber Sevdalıları Çocuk ilahi grupları okumuş oldukları birbirinden güzel İngilizce, Kürtçe ve Türkçe ilahilerle katılımcıları duygulandırdı.

Siyer Yarışmasında Ödüller Verildi
Daha sonra yine Said Nursi Camii Kadın Kolları tarafından tertiplenen ödüllü siyer yarışmasında birinciye çeyrek altın, ikinciye dijital fotoğraf makinesi, üçüncüye kol saati hediye edilirken, yarışmaya katılan diğer tüm kız çocuklarına başörtüsü hediye edildi.

Yine cami bünyesinde hazırlanan ve sahabenin Resulullah (a.s)`a olan bağlılıklarının konu alındığı kısa piyes büyük bir ilgiyle izlendi.

Susa İlahi grubun okuduğu ilahiler ve Molla Hasan`ın yaptığı kapanış duasıyla program sona erdi. Program yaklaşık dört saat sürdü.

Örnek Bir Nesil İçin Çok Önemli
Program esnasında ve sonrasında katılımcıların sorularımıza verdiği cevaplarda, böyle programların Avrupa ortamında yaşayan Müslümanlar için çok önemli olduğu, özellikle çocuklara ve gençlere yönelik hazırlanan bu tür etkinliklerin örnek bir nesil yetiştirmek için çok önemli adımlar olduğu vurgulandı. (Tayyip Bakır - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir