• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...

Özellikle yeni öğretmen ataması büyük sevinçle karşılandı. Önümüzdeki dönemde yeni kurumların da eleman ilanına çıkması bekleniyor. Ancak 100 günlük eylem planına göre yeni açılacak kadrolar şu şekilde oluşacak. Devlet kapıları gençlere açılıyor. Emniyet, Silahlı Kuvvetler ve Milli Eğitim için 67 bin 331 kişilik kadro açıldı. Yakında şartlar açıklanacak, başvurular başlayacak. Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir kuruma mecburi hizmet şartı olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranmaktadır.


? MİLLİ EĞİTİM: 20 bin öğretmen ataması yapılacak. Bu öğretmenler sözleşmeli olarak görev yapacak. Atamalar KPSS ile olacak.

? EMNİYET: Emniyette yeni polis alımları sürüyor. Bu kapsamda 3 bin polis amiri alınacak. Buna ilaveten 22 bin 500 polis memuru ve değişik illerde görev yapacak 7 bin bekçi alımı yapılacak.

? JANDARMA: Jandarma güçleri de kuvvetlendiriliyor. Bu kapsamda 500 subay, 4 bin 156 astsubay ve 10 bin 175 uzman erbaş alımı olacak.

? SAHİL GÜVENLİK: Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görev yapacak 44 subay, 98 astsubay ve 300 uzman erbaş alınacak..

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Memur Personel olma yolunda ilerleyen adayarın öncelikle bazı nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Bu sebeple adaylardan genel ve özel ntelikler aranmaktadır. Bu nitelikleri tamamını taşıyan adaylar başvuru süresi içerisinde başvurularını gerçekleştirebilirler.

GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir kuruma mecburi hizmet şartı olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranmaktadır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan genel şartlara ek olarak pozisyon seviyesine göre veya niteliğine göre özel şartlarda aranıyor. Buna göre adaylardan, Eğitim Şartı, Yaş şartı, KPSS, Yabancı Dil Sınavları gibi nitelikler aranmakta ve adayların puan durumlarına bakılarak yapılan sıralayama göre adaylara Giriş sınavı yapılıyor. Adayların bu Giriş sınavından başarılı olmaları durumunda başvuruları geçerli sayılarak kadroya alınıyorlar. İlgili giriş sınavı yazılı ve sözlü oalrak yapılamkatdır.

Eğitim Şartı: Adaylardın bu pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için pozisyonuna göre belirtilen eğitim seviyesinde olmak zorundadırlar. Kamuya alımlar en az lise mezunu olarak yapılamktadır. Ayrıca Ön Lisans mezunu olanların İlgili yüksekokullardan mezun olmuş olmaları ve Üniversite mezunu olanlar ilgili Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren kurumlarından mezun olmuş olmaları şarttır.

Yaş Şartı: Herkezinde bildiği gibi kamuya alımlar belirli bir yaş sınırında yapılmaktadır. Askerli ilanlarda bu yaş sınırı 27 dir. Zabıta Memuru veya İnfaz Koruma memurluğu için 30 ve diğer kurumlar pozisyonuna göre bu sınırı 35 ten büyük olmamak şeklinde tutmaktadır.