• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Sapanca Gölü Taştı, Evleri Su Bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sakarya`da uzun süredir etkili olan yağışların ardından Sapanca Gölü`nde su seviyesi en yüksek seviyeye ulaştı. Göldeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle kıyıdaki yürüyüş alanları kısmen su altında kaldı. Taban suyunun taşması sonucu bazı iş yerlerini su bastı.

Sakarya`nın içme suyu ihtiyacını karşılayan ve Sapanca Gölü`nün su seviyesi, karların erimesi ve yağışlarla birlikte en yüksek düzeye ulaştı. Ocak ayında 29.90 olan alt sınır kotuna epey yaklaşan su seviyesi, bugün 32.14 seviyesine çıkarak en yüksek kot olan 32.20 kotuna çok yaklaştı. Göldeki su seviyesinin yükselmesi bazı yerlerde taşkına neden oldu. Sapanca ilçesinde İnsan Hakları Parkı`nda yürüyüş alanın bir kısmı sular altında kaldı. Taban suyunun taşması nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı. İş yeri çalışanları, suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, karların erimesi ve son yağışların ardından Sapanca Gölü`ndeki su seviyesinin hızla yükseldiğini söyledi. Su seviyesinin en yüksek seviyeye çok yaklaştığını kaydeden Keleş, "En yüksek seviyeye 6 santimetre kaldı. Su seviyesi hızla yükseliyor. Su girişi oldukça iyi. Bu göl için çok faydalı. Çark Deresi`nden tahliye yapıyoruz. Su girişini sürekli takip ediyoruz. Çok fazla sorun yaşanacağını düşünmüyorum." dedi.

Göldeki su seviyesinin yükselmesi sonucu çay bahçesini su basan Metin Tantan (55) ise toprak altından sızan suların bahçeyi doldurduğunu ifade etti. Su baskını nedeniyle çalışamadıklarını anlatan Tantan, şunları söyledi: "Göldeki su seviyesinin yükselmesi sebebiyle toprak altından sızan su iş yerine doluyor. Ne zaman sular yükselse aynı sorunu yaşıyoruz. Müşteriye hizmet veremiyoruz. Bütün ahşap masa ve sandalyenin hepsi çürüdü."

Bu haberler de ilginizi çekebilir