• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
"Türkiye`nin ikinci büyük camisini inşa ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinin Güneykent Mahallesi'ne yapılan Ahmet Muhtar Büyük Çınar Camii'nin yapım çalışmalarını inceledi. Yapımı devam eden caminin yakın zamanda vatandaşların hizmetine açılacağı müjdesini veren Tahmazoğlu, göreve geldikleri günden bu yana her mahalleye bir sosyal tesis ve cami yaptırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, birçok mahallede cami inşaatının sürdüğünü belirtti.

Şahinbey ilçesinin hızla büyüdüğünü belirten Tahmazoğlu, "Köylerden mahalleye dönüşen yerlere ve ilçe merkezindeki mahallere yapılan cami inşaatlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor ve belediyemizin finansörlüğünde, kontrolünde 11 tane, yeni mahalle olan köylerimizde, 11 tanede ilçe merkezimizdeki mahallelerimizde cami inşaatlarımız sürüyor. Güneykent Mahallemiz'de de yaptığımız cami inşaatının sonuna yaklaştık.  İnşallah yakın bir zamanda bu camimizi de vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Bu camimize de Gaziantep'imizin yetiştirdiği önemli isimlerden birisi olan Ahmet Muhtar Büyük Çınar'ın ismini verdik. Böylece vatandaşlarımıza bu ismi de unutturmamış olacağız."dedi.

Şahinbey ilçesinin en büyük semtlerinden olan Karataş'ın Akkent Mahallesi'ne de Türkiye'nin ikinci ve Gaziantep'in en büyük camisini inşa ettiklerini belirten Tahmazoğlu, "Cami çok büyük olunca inşaatın ilerleme hızı yavaş gibi gözükse de, camimizde çok hummalı bir çalışma var. Bu camimizde 20 bin kişi ibadet edebilecek. İnşallah onu da en kısa zamanda tamamlayıp Gaziantep'imizin hizmetine sunmuş olacağız."ifadelerini kullandı.

Tahmazoğlu, yürüme mesafesinde cami yaparak vatandaşların ibadet etmelerini kolaylaştırdıklarını belirterek, "Ecdadımızın yaptığı camilere baktığımızda çok kubbeli cami yok. Genelde küçük, çatılı ve birbirine yakın camiler yapılmış. Bunu yapmalarının nedeni de vatandaşların yürüme mesafesinde camilere çok rahat gidip gelmelerini sağlamak. Mesela Kabasakal Cami'nin hemen yanında Ahmet Çelebi Camii bulunuyor. Onun yakınında İhsan Bey Camii, Şıh Camii ve Ağa Camiileri bulunuyor. Bu camilerimizin hepsi de birbirine çok yakın ve yürüme mesafesinde. Biz de ecdadımızın yaptığı gibi mahallelerimize yürüme mesafesinde cami yapmaya çalışıyoruz."şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir