• DOLAR 32.563
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.924
  • ...
Yenibosna`da Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
NOT:  Bu etkinlik 27.03.2012 `de yapılmış videosunun gelmesi dolayısıyla yeniden yayınlıyoruz...
İSTANBUL - Peygamberimiz Kutlu Doğumu vesilesiyle Tokat ili Madas Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Madas-Der) Peygamber Sevdalıları Platformunun katkılarıyla Yenibosna Kültür Merkezinde bir program düzenledi. İlginin büyük olduğu program salonunda yer kalmadı. Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti. Okunan mevlidin ardından Grup özlem ilahiler seslendirdi.
 
Programda Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Sait Şahin günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Şahin, Hz. Peygamberin üstün kişiliğine vurgu yaparak, "O`nu konuşurken normal bir insanı konuşmuyoruz. O insanların en yüce ve en üstünüdür. Çünkü O âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir" dedi.
 
Peygamberimizin En Çok Önem Verdiği Konulardan Biri Çocuk Eğitimidir
Son yıllarda Müslümanlar olarak dünyevileşme eğiliminin başladığını belirten Şahin, dini yaşama konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu vurguladı. Çocukların İslami bir eğitimle yetiştirilmediğinin ve bundan dolayı büyük musibetlerin yaşandığını anlatan Şahin, çocukların İslam`dan uzak yetiştiğini söyledi. Geçmişte Arapların çocuklarını diri diri gömdüğünü ifade eden Şahin, "Bu gün Müslümanlar diri diri ahlaksızlığa gömüyorlar. Araplar çocuklarına dünyalık zarar veriyorlardı biz ise çocuklarımıza hem dünyalık hem ahiretlik zarar veriyoruz. Bu noktadan Hz Peygamberin hayatına baktığımızda peygamberimizin en çok önem verdiği konulardan birisi çocuk eğitimiydi" ifadelerini kullandı.
 
Dünyanın eskisi gibi olmadığını anlatan Şahin, toplumda ciddi bir ahlaksızlığın olduğunu ve genç neslin ciddi bir şekilde bozulduğunu belirtti. Genç nesli ahlaksızlıktan, yozlaşmadan kurtarmak için Muhammedi bir ahlakın hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, "Allah Hz Muhammed`in (SAV) hayatını biz yaşayalım diye bizim önümüze koymuş. Ben sizden böyle bir hayat istiyorum diye Hz Peygamberi bize örnek göstermiş" dedi.
 
Said Şahin`in konuşmasının ardından Grup Özlem peygamberimizin hayatını konu alan ilahiler seslendirdi. Ardından Madas-Der Başkanı Erdal Elibüyük bir teşekkür konuşması yaptı.
 
Elibüyük, günler öncesinden yoğun bir çalışma yaparak programı hazırladıklarını belirterek başta Peygamber Sevdalıları Platformu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu tür programları devamlı düzenleme gayretinde olduklarını ifade eden Elibüyük, dernek programlarına iştirak etmenin önemine vurgu yaptı. Dernek çalışmalarının önemli olduğunu belirten Elibüyük, ancak bu çalışmalarda Allah`ın rızasını kazanacak çalışmaların olması gerektiğini ifade etti.
 

Molla Abdulbari Çelik hocanın yaptığı duayla son bulan programda, katılımcılara kitap ve CD hediye edildi.

(Mahsum Altun - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir