• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
elektromobİSTE pİSTE uğurlandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri tarafından üretilen ve tasarlanan elektromobİSTE isimli elektrikli otomobil görücüye çıktı. Mütevazı bir bütçe ile gerçekleştirilen proje sonunda ortaya çıkan elektrikli otomobilin performansı göz doldurdu. Yapılan tanıtım ve törenin ardından, elektromobİSTE 5-12 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kocaeli Yarış Pisti`nde gerçekleşecek olan TÜBİTAK Elektromobil Yarışması`na uğurlandı.

“ASIL HEDEFİMİZ: GÜÇLÜ VE KISA SÜREDE ŞARJ OLABİLEN BATARYA ÜRETEBİLMEK”

Törende bir konuşma yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli,“Gençlerimiz, kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gösterdi. İnandılar, çalıştılar ve başardılar. Kendileri tasarladılar ve ürettiler. Ekipteki tüm öğrenci arkadaşlarımızı ve danışman hocalarımızı yürekten tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz, yolları ve bahtları açık olsun. İSTE olarak bu projelere destek vermeye, üretenin ve üretmek isteyenin önünü açmaya devam edeceğiz. Arkadaşlar iyi bir başlangıç yaptı. Eldeki bütçe ile yapılabilecek en iyisini yaptılar. Ortaya bir ‘ürün` koydular. Elbette, bunun devamını da getirmek gerekiyor. Türkiye`nin elektrikli otomobil sevdasına ve hedefine bizlerin de katkı yapması gerekiyor. Elektrikli otomobilin stratejik parçalarını üretmek, en önemlisi de uzun ömürlü, güçlü ve kısa sürede şarj olabilen batarya üretebilmek, asıl hedefimiz” dedi.

BU ‘ELEKTRİKLİ OTOMOBİL` İLE 100 KM MESAFE 1-1.5 TL ARASINDA BİR MALİYET İLE ALINABİLECEK

Projenin akademik danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Emin Taner Elmas; düşük enerji tüketimli yüksek performanslı bu ‘Elektrikli Otomobil` ile 100 km mesafenin 1-1.5 TL arasında bir maliyet ile alınabileceğinin öngörüldüğünü belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti; “Elektrikli otomobiller çevreci ve ekonomik. Ancak, uzun süreli yol gidebilmek ve menzilin artması amaçlı olarak enerji depolama sorununu aşabilmek için şarj istasyonları yaygınlaşmalı. Birim mesafe başına elektrik enerjisi tüketiminin azalması, bir başka deyişle motorların verimlilik değerlerinin yükselmesi alanında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çalışmalar mevcut. İSTE Elektro Mobil Takımı TÜBİTAK - Alternatif Enerjili Araçlar Kategorisinde 2018 Yarışmasına katılmaya hak kazandı. ‘ElekroMobİSTE` isimli Elektrikli Otomobili ile ‘İSTE Elektro Mobil Takımı` 5 Ağustos`ta başlayacak olan TÜBİTAK - Elektrikli Otomobil yarışlarına katılacak. İSTE Elektro Mobil Takımı tamamen İskenderun Teknik Üniversitesi`nin ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilerinden oluşmaktadır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir