• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Hamas`ın Asıl Silahı Filistin Halkının İradesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Perşembe günü Hamas heyetiyle birlikte Gazze`ye giden ve dünkü Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine katılan Hamas lideri Er-Reşak yaptığı konuşmada, Büyük Dönüş Yürüyüşü`nün Yüzyılın Anlaşması`nı başarısız kıldığını; genci, yaşlısı ve kadınıyla Gazze halkının kanlarıyla, fedakârlığı ve bedel ödemesiyle tarih yazdığını ifade etti.

Er-Reşak konuşmasında, “Siz özgürlük ve zafer yolunda yürüyorsunuz. Siz kuşatmayı kırma ve Filistin`i geri alma, Kudüs`ü özgürleştirme ve Yüzyılın Anlaşması`nı düşürme yolunda ilerliyorsunuz. Halkımızı yeni savaşlardan korumak için çaba gösteriyoruz. Ama direnişin eli tetiktedir” dedi.

Er-Reşak, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde Gazze gibi Batı Yaka ve Kudüs`te de şehit düşenler olduğunu, bu durumun Filistin halkının Batı Yaka`da, Gazze`de ve Kudüs`te, içeride ve dışarıda bir olduğunu yansıttığını hatırlattı.

Er-Reşak konuşmasında ayrıca, “Bugün Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde halkımızın arasında bulunmaktan şeref duyuyoruz. Bugün, halkın ve liderlerin aynı safta olduklarını bir kez daha ifade ediyoruz” ifadesini kullandı.

Uzun zamandan sonra ilk kez Gazze`ye ulaşan dışarıdaki Hamas liderlerinden oluşan heyet, dün Gazze`nin doğu sınırında yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine iştirak etti.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir