• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Depremzede Ercişliler Muhammedi Sevda İle Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kısa bir süre önce meydana gelen depremlerle büyük bir acı yaşayan Erciş halkı dün saat 13.00`da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği ile büyük bir coşku yaşadı. Yoğun bir katımla gerçekleşen programda sık sık tekbir ve salâvatlar getirildi.

15 Bin Kutlu Doğum CD İle 20 Bin El İlanıyla Ercişlileri Davet Etti
Peygamber Sevdalıları Platformu Erciş`te bu yıl üçüncüsü düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğiyle vatandaşlara doyumsuz anlar yaşattı.15 bin CD nin yanı sıra 20 bin el ilanı ve 3 gün anons arabaları ile kentin çeşitli yerlerinde gezerek Ercişlileri kutlu sevdaya davet ettiği hatırlatılan etkinlik, Kur`an tilavetiye başladı. Etkinliği sunan Levent Dalgın, Efendimize salât ve selam getirerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü. "Tarih boyu insanları karanlıklardan aydınlıklara ulaştıran Allaha hamd, Resulü (as)`a salât ve selam olsun. Hamd olsun o Allah`a ki insanlara ve cinlere Muhammed Mustafa`yı göndermiştir. Allah`ın selamı siz değerli Muhammed âşıklarına olsun." diyerek programın açılışını yaptı.

Muhammedi Sevda etkinliğine dakikalar kala yüzlerce Peygamber Sevdalısı Ercişlinin, Kutlu Doğum etkinliğinin yapılacağı Eski Çapa Tıp Hastanesi arkası Belediye Parkına akın ettiği gözlenirken, program, kelamların en güzeli olan Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Zilzal suresinden kısa bir bölüm okundu. Daha sonra İhya Çocuk İlahi Grubunun okuduğu Mevlidi Şerif Peygamber Sevdalısı Ercişlilerin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu.

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan ve Kutlu Doğum Programı münasebetiyle Erciş`e davetli olarak gelmiş olan Mehmet Eroğlu, konuşmasına salât ve selamla başladı.

"O`(Sav)`i En İyi Tanıtan Allah`a Başvurmalıyız."
Konuşmasının devamında Zilzal Suresinden ayetler okuyan Eroğlu, Erciş halkının buraya toplanmasının küçük bir hayır olarak görülmemesi gerektiğini ifade ederken, tıpkı Peygamber Efendimizin çadır çadır dolaşarak kendi davasını sırtlayanları aradığı sırada Medine halkından 6 kişinin onun davasını omuzlayarak Medine`ye götürmesine ve Medine`den tüm dünyaya yayılmasına benzetti.

"Anam Babam Sana Feda Olsun Ya Resulallah!"
"Biz peygamberi belki iyi tanıtamayız; o halde O`nu en iyi tanıtan Allah`a başvurmalıyız." Diyen Eroğlu konuşmasının devamında bizim insanlara Resulullah`ı tanıtmakta aciz kalacağımızı belirterek, O`nu en iyi tanıtan Allahu Teâlâ`ya başvurmamız gerektiğini ifade ettikten sonra, Kuran`ı Kerim`den "Sen muhakkak yüce bir ahlak üzeresin" ayetini hatırlattı.

Anam Babam Sana Feda Olsun Ya Resulallah!
Sık sık tekbirlerle ve salâvatlarla konuşması kesilen Mehmet Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz onunla olamadık ama çağımızda bir nebze de olsa ona layık olmaya çalışacağız. Resulullah`ı tanıyacağız tanıdıkça anam babam sana feda olsun ya Resulallah diyeceğiz. Çünkü her şeyimizden değerli olduğunu anlayacağız. Ve onun yolundan başka bir yol tanımayacağız. Ona uyanlardan başkasıyla beraber olmayacağız ve sadece onunla beraber olanlarla olacağız". dedi.

"Okunan Duaya Binlerce Ercişli Âmin" dedi
Ardından program, Van`dan katılan Grup Rahmet`in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle sürdü. İhya Tiyatro Grubu Habeşistan`a hicret ve Habeş Kralı Necaşi ile Cafer bin Ebi Talip arasında geçen konuşma ve Neceşi`nin duygulu anlar yaşaması Muhammedi Sevdalılara asrısaadetten kesitler sundu. Daha sonra küçük kız çocuğunun okuduğu şiir Peygamber Âşıklarına duygulu anlar yaşattı. Program, İhya Çocuk Grubunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle devam etti ve program sonunda sunucu Levent Dalgın tarafından yaşanan afetlerin üzerimizden kalkması için okunan duaya binlerce Ercişli âmin dedi.
 
Yapılan duada kısa bir süre önce yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet geride kalanlara sabır temenni edilerek , "Ey Rabbimiz! Yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimize sen rahmet et. Geride kalan acılı kardeşlerimize sen sabırlar ihsan eyle. Ey Rabbimiz! Gafletten ve dalalete düşmekten sana sığınıyoruz. Sen bizleri bağışla ya Rabbi. Bizlere bir daha bu tür musibetler, acılar yaşatma." duasında bulunuldu.

Yapılan dualara hep birlikte âmin denildi. Daha sonra toplanan kalabalık tekbirler ve salâvatlar eşliğinde miting alanında ayrıldı.
(Murat Dalgın-Fırat Arslan-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir