• DOLAR 32.371
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Başkasının aile mezarlığını internetten satışa çıkarmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yerel bir gazetede yer alan "Satılık mezarlık" haberinin üzerine Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü araştırma başlattığı belirtildi.

Araştırmalar sonucu haberde adı geçen M.Y isimli kişinin, Asri Mezarlık içerisinde Aktekin Akkılıç'a ait aile mezarlığını mezarlık sahibinin izni ve bilgisi olmadan sitesinden satışa sunduğu ortaya çıktı.

Haberin gerçeği yansıtmadığı bildirilen açıklamada, "Yapılan bu haberin toplumda yanlış bir algının oluşmasına fırsat vermemesi için kamuoyunu bilgilendirme gereksinimi hasıl olmuştur." denildi.

Habere konu olan kişiye karşı hem vatandaşların ve hem de belediyenin hakkını hukuk önünde savunulacağı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Büyükşehir Belediyesi encümeninin 2016 yılının 149 numaralı kararına göre, Mezarlık Müdürlüğünde ve bağlı ilçe mezarlıklarında tahsisi yapılan ve kullanılmayan aile mezarlıkları tahsisi kaldırılmış olup ve aileye tahsis edilen ve mücbir sebepler nedeniyle de kullanılmayan mezarlar, mezar sahibinin talebi ve mezarlıklar şube müdürlüğünün onayıyla sadece belediyeye iade edilebilir. Mezarlar başkalarına devredilemez. Bu nedenlerle bu tarz ilanlara itibar edilmemesi gerekmektedir. Vatandaşların da bu yönde alınan belediye meclis kararına karşı daha duyarlı olmalarını istiyoruz." (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir