• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
Kudüs Şehitlerine Vefa Cumasında işgal güçleri yine saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede bulunan Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, Filistin halkının Kudüs Şehitlerine Vefa Cuması gösterilerine katılmak için bugün (3 Ağustos) büyük dönüş çadırlarına akın ettiğini söylediler.

Barışçıl gösteriler için Gazze sınırındaki dönüş çadırlarının etrafına toplanan halkın üzerine göz yaşartıcı bomba ve gerçek mermi yağdırmaya başlayan işgal güçleri gençlerin uçurtma göndermelerine engel olmaya çalışırken, Filistinli gençler keskin nişancıların görüş mesafesini kapatmak için lastik yaktılar ve Gazze çevresindeki Yahudi yerleşkelerine yakıcı uçurtma ve balon gönderdiler.

Filistin Sağlık Bakanlığına dayandırarak bilgi veren Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, işgal güçlerinin ateş açması sonucu 25 kişinin yaralandığını belirterek, işgal güçlerinin kasıtlı olarak da gaz bombalarıyla sağlık ekiplerini hedef aldıklarını kaydettiler.

Diğer yandan Gazzeli gençlerin yakıcı balon ve uçurtma göndermeleri soncunu Gazze çevresindeki Yahudi yerleşkelerinde 15 noktasında yangın çıktığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, dün Gazze`ye gelen Hamas heyetinin de Büyük Dönüş Yürüyüşü`nün bugünkü faaliyetlerine iştirak edeceğini ifade ettiler.

Daha önce açıklama yapan Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşü Ulusal Heyeti, yürüyüşün bugün de devam edeceğini belirterek, halktan katılım göstermelerini talep etmişti.

30 Mart`ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine katılan halka barbarca saldıran işgal güçleri şimdiye kadar 155 kişiyi şehit etti, 17 binden fazla kişiyi de yaraladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir