• DOLAR 32.577
  • EURO 34.946
  • ALTIN 2426.426
  • ...
FETÖ mağduru muhacir Abaylı`nın eşi vefat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami kimliğinden ötürü FETÖ VE 28 Şubat yargısının hedefi olan ve verilen hapis cezasının ardından Avrupa'ya hicret eden Seyithan Abaylı'nın eşi hayatını kaybetti.

Geldiği memleketi Bingöl'de rahatsızlanması sonucu Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan muhacir Seyithan Abaylı'nın eşi Gülcan Abaylı, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen önceki gün Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Abaylı'nın naaşı ailesine teslim edilerek getirildiği memleketi Bingöl Merkez Mirzan Mahallesi Mezarlığında yakınları ve sevenleri tarafından defnedildi.

Eşinin vefatı nedeniyle bir açıklama yapan Seyithan Abaylı, FETÖ ve 28 Şubat yargısının mağduru olduğunu ve eşinin cenazesine katılamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

Abaylı, ailesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Yıllardır yurtdışında mağdur olarak yaşamımı sürdürüyorum.  Gurbette muhacir olduğum için eşimin vefatı dolayısıyla cenazesine bile katılamadım. Bu mağduriyetin bir an önce halledilmesini istiyorum. Hiç değilse mezarını ziyaret etmek istiyorum. Yetkili mercilere ulaşmaya çalıştık ancak memlekete gelme konusunda bir engellin olup olmaması ile ilgili sağlıklı bir bilgi ve bir netice alamadım." dedi. (Nihat Kanat- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir