• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Kayıp Suriyeli çocuk su kuyusunda ölü bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 3 gündür kayıp olan Suriyeli 9 yaşındaki Ahmet Salih, su kuyusunda ölü olarak bulundu.

Olay, Nurdağı ilçesi Sakçagözü Mahallesi'nde (köy) meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2016 yılında ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Salih ailesi, Gaziantep'e yerleşti. Salih ailesi tüm fertleri ile 3 ay önce tarım işçiliği yapmak üzere Sakçagözü Mahallesi Kesikbaş mevkiinde bir çadır kurarak, tarlada çalışmaya başladı. Suriyeli ailenin çocuklardan Ahmet Salih (9), üç gün önce civardaki bir biber fabrikasından akşam eve gelmemesi üzerine ailesi onu aramaya çıktı. Aile, Ahmet Salih'i bulamayınca durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi.

Ailenin kayıp başvurusu üzerine bölgeye jandarma, Gaziantep ve Adana'dan AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, Ahmet Salih'in bulunması için arama-kurtarma köpekleri ile drone da kullanarak, havadan ve karadan çalışma başlattı. Dünden beri gölet, dağ etekleri ve mağaralarda jandarma ile AFAD ekipleri tarafından aranan Ahmet Salih, ailesinin konakladığı çadırın yaklaşık 200 metre uzağında bulunan ve üzeri reklam tabelası ile taşla kapatılmış olan su kuyusunda bulundu.

Olay yerinin çevresinde güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerinin incelemeleri sürüyor. İncelemenin ardından çocuğun cenazesi otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılacak.

Öte yandan, olay yerine gelen baba Muhammed Salih sinir krizi geçirdi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir