• DOLAR 32.585
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2416.551
  • ...
Şahinbey Belediyesi Kutlu Doğum Etkinliği Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Şahinbey Belediyesi Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenledi. Yaklaşık 10 bin kişinin doldurduğu salonda program, Hafız Abdurrahman Sadien `in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sadien, Kur`an-ı Kerim ziyafetiyle dinleyenlere manevi haz yaşattı.

Hafız Abdurrahman Sadien`in ardından Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, `İslam ve Peygamber` konulu konferans verdi. Salonu dolduran binlerce kişi, son peygamber Hz. Muhammet`in (SAV) yaşamından kesitler aktaran Prof. Dr. Akgündüz`ü pür dikkat dinledi. Konferans sonunda katılımcılar Prof. Dr. Akgündüz`ü ayakta alkışladı.

Prof. Dr. Akgündüz`ün konferansının ardından gecede Tasavvuf Sanatçısı Mustafa Demirci sahne aldı. Birbirinden güzel eserlerini kendisini dinleyen katılımcılar için seslendiren Demirci`ye zaman zaman dinleyenlerde eşlik etti.

Kutlu Doğum Haftası`nın önemine değinerek bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, "Peygamber Efendimiz dünyaya gelmeden önce insanların kalpleri kararmış, her türlü değer ölçülerini yitirmiş, yollarını şaşırmışlardı. Kendi öz evladını kız çocuklarını canlı canlı toprağa gömecek kadar kalpler katılaşmıştı. Hayatın gayesi, yaratılışın manası silinmişti. Peygamberimizin gelişiyle birlikte kararan tüm kalpler yumuşadı. Onun sohbetiyle müşerref olan insanlar bütün dünyayı irşad edecek birer sahabe oldular. Alemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizi anlamaya ve anlatmaya, onun sevgisi etrafında birleşmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız."dedi. (Şefik Mert-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir