• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gazlı içeceklere karşı hoşaf ikramı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı organizasyonunda, halkın gazlı içecekler yerine daha doğal olan içeceklerin içilmesini sağlamak için "Hoşaf" etkinliği düzenledi.

Bingöl merkezde Cuma namazının ardından merkez Ulu Cami önünde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara yerli meyvelerden yapılan katkısız soğuk hoşaf ikram edildi.

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, etkinlikte yaptığı açıklamada, yerli ürünlerden yapılan hoşaf ve komposto gibi içeceklerin tüketilmesini tavsiye etti.

Sağlıksız gazlı içeceklere karşı kolay ve yerli ürünlerden elde edilebilecek içeceklerin yaygınlaşması konusunda farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini aktaran Karaarslan, "Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile hoşaf dağıtım etkinliği düzenledik. Vatandaşlarımıza hoşaf ikram ettik. Köylerimizden topladığımız ürünleri Tarım ve Orman Müdürlüğünde tasnif ederek hoşaf yaptık. Bu tür ürünler köylerimizde bol bol bulunmaktadır. Hem meyve hem de sebze olarak değerlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Yener de vatandaşların daha doğal beslenmeleri için gazlı içecek içmek yerine doğal beslenmeye teşvik amaçlı "hoşaf" yapıp ikram ettiklerini söyledi.

"Hoşaf birçok hastalığın oluşmasını engeller"

Yener, "Yaz aylarında sıcakların artması ile birlikte vücudun artan su kaybının geri kazanımının sağlanması, sindirim sistemine yardımcı olması için içerdiği mineral ve vitaminler bakımından zengin olmasına binaen üreticilerimizde ve tüketicilerimizde farkındalık oluşturmak için hoşaf ikram etmek için bir araya geldik. Hoşafın birçok faydası vardır. Yazın serinletici olan hoşafın kışın meyvelerin kurutulmuş hali ile elde edilmesi ile verdiği enerji yaş meyveye göre 10 kat daha fazladır. İyi bir enerji kaynağı olduğunun göstergesidir. Oldukça zengin ve sağlıklı hücrelerin direncini artırarak birçok hastalığın oluşmasını engeller. Sigara içenlere bunların zararlarından korunmaları için hoşaf içmeyi tavsiye ediyoruz. Yine mideye ve kabızlığa karşı faydalı olduğu ve cildi güzelleştirdiği de bilenmektedir. Özellikle yeni nesilde azalan ve Anadolu'nun en eski içeceklerinden olan hoşafın yaz kış tüketilmesini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların da ücretsiz dağıtılan hoşafa ilgi gösterdiği görüldü. (Nihat Kanat-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir