• DOLAR 32.382
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.174
  • ...
Uyuşturucuya son verilmesi için imza topladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da son zamanlarda artan uyuşturucu madde satışı ve kullanımından rahatsız olan vatandaşlar, Aydınlar (Sanayi) Camisi önünde stant açarak yaklaşık 3 bin imza topladılar. Uyuşturucuya son verilmesini isteyen mahalleli, Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğüne çağrıda bulundular.

Birçok mahallede, sokak aralarında, parklarda artan fuhuş, hırsızlık, uyuşturucu satışı ve kullanımından şikâyetçi olan vatandaşlar yaşanan duruma tepki göstererek, uyuşturucu satışı ve kullanımının önlenmesi için bir an önce caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini belirttiler.

Şirinevler Mahalle Muhtarı Muzaffer Esin, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Zeki Yasak öncülüğünde bir araya gelen mahalle sakinleri, bugün Cuma namazı çıkışı cami önünde stant açarak kendi mahallelerinde gittikçe artan fuhuş, hırsızlık, uyuşturucu satışı ve kullanımına son verilmesi için imza topladılar.

Muhtarlar ve mahalleliler, 2 haftadır topladıkları imzaları şikâyet mektubu içinde pazartesi günü Valiliğe teslim ederek suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.

"İmza sayımızı 5 bine tamamlamak istiyoruz"

Uyuşturucuya 'hayır' kampanyasına tüm Batman'ın katılmasını istediklerini belirten Şirinevler Mahalle Muhtarı Muzaffer Esin, "Son zamanlarda mahallemizde artan uyuşturucu ve fuhuş olaylarına son vermek için mahalle olarak bir haftadır imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Toplanan imza sayısı 3 bin olmak üzere, bu haftayla beraber imza sayımızı 5 bine tamamlamak istiyoruz. Uyuşturucuya hayır kampanyasına sadece Şirinevler ve Cumhuriyet Mahallesini değil de Batman'ın tümü kampanyaya katılmasını istiyoruz." dedi.

"Geleceğimiz için endişeliyiz"

Pazartesi günü topladıkları imzalarımızı Valiliğe ve İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edeceklerini ifade eden Esin, "Önümüzdeki haftalarda mahalle sakinlerini bilgilendirmek için mahalle toplantıları düzenleyeceğiz. Toplumdan beklentilerimiz, bu tür durumlara şahit oldukları vakit kimsenin göz yummasını istemiyoruz, hemen yetkili mercilere bildirilmesini istiyoruz. Yetkili mercilerin de bu tür durumlarda hemen müdahale etmesini istiyoruz. Akşamları çocuklarımızı dışarı çıkaramaz olduk. Bütün parklar, çocuk oyun alanları uyuşturucu batağı haline gelmiş, geleceğimiz için endişeliyiz. Emniyet Müdürümüzün ve Sayın Valimizin bu konuyla ilgili destek olmalarını istiyoruz. Mahallelerde devriye sayısının artmasını, hatta parklara MOBESE kamera takılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.  

Uyuşturucu kullanımı ve satışına tepki gösteren mahalle sakinlerinden Hüseyin Sarık, uyuşturucuya karşı başlatılan kampanyayı desteklediklerini, sonuna kadar da bu mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Oğlu uyuşturucu kullandığı için mağdur olan mahalle sakinlerinden Süleyman Bilgin ise şunları söyledi: "Oğlum da uyuşturucu kullanıyor. Onun yüzünden perişan olduk. Yetkililere söylüyoruz, yaşı büyük olduğu için zorla tedavi edemiyoruz. 'Kendi isteğiyle tedaviyi kabul etmediği sürece biz bir şey yapamayız' diyorlar. Yarın hem millete hem kendine hem de ailesine zarar verir. Üç çocuğu var perişan olduk."

Mahalle sakinlerinin şikâyet mektubu:

Mahalle sakinlerinin Valiliğe göndereceği mektupta şu ifadeler yer aldı: "Mahallelerimizde uyuşturucu kullanımı ve ticareti her geçen gün artmakta, ayrıca uyuşturucu bağımlısı olmuş gençlerin ve çocukların uyuşturucu parası bulmak adına mahalle içinde hırsızlık yaptıkları ve tanımadığımız bazı bayanların uyuşturucu alabilmek adına fuhşa yönlendirildikleri bilgisi muhtarlığımıza mahalleli tarafından iletilmektedir. Mahallemizde ve bölgemizde her geçen gün artan ve yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı, ticareti ve fuhuş olayları bizleri tedirgin etmekte ve çocuklarımızın geleceğini tehdit etmektedir. Söz konusu durum mahalle sakinlerinin sabrını zorlamakta ve tedavisi güç sonuçlara sebep olacağı tarafımızdan ön görülmektedir. Evlatlarımızın geleceği, bölgemizin refahı ve huzuru için bu durumdan şikâyetçi olan mahalle sakinleri olarak imza toplamaya karar verdik. Mahallemizde ve mahalle çevresinde uyuşturucu kullanımı ve ticareti, hırsızlık ve fuhşun engellenmesi, bu işi yapanlar hakkında tahkikat ve incelemenin başlatılmasını mahalleli adına arz ederiz." (Mehmet Sait Çelik, Mehmet Salih Akgül-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir