• DOLAR 32.566
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2431.994
  • ...
Suudi koalisyonu Yemen'de hastaneyi vurdu: 52 kişi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen'de Suudi koalisyonuna ait savaş uçaklarının Hudeyde limanında el-Sore hastanesine düzenlediği saldırıda 52 kişi hayatını kaybetti.

Yerel haberlere göre saldırıda en az 100 kişi de yaralandı.  Saldırının ardından Husilerin, bölgede Suudi askerlerin mevzilerini topçu ateşle hedef aldığı belirtildi.

İran'dan saldırıya kınama

Öte yandan, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Koalisyonu'nun Yemen'deki Hudeyde limanına yaptığı saldırıyı kınadı.

Kasımi, bu olayın Suudiler tarafından gerçekleşen cinayetlerin devamında ortaya çıktığını bildirerek, "Suudi Arabistan ile destekçilerinin savaş meydanında uğradıkları yenilgileri telafi etmek için sivil halka saldırıp hastanelerle evleri hedef alarak onlardan intikam alması savaş cinayetinden başka bir şey değil; küresel toplumun bu tür girişimlerin karşısında sessiz kalması ise Yemen halkının durumunu daha da vahim bir hale getirmiştir. Yemen'deki sivil halkın Suudi ve BAE savaş uçakları tarafından katledilmesi konusu bölge ile uluslararası çapta meşru görünüp göz ardı edilmemeli." ifadelerini kullandı. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir