• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
Şanlıurfa`da borçlu çiftçinin elektriği kesilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da Dicle Elektrik'ten yapılan yazılı açıklamada, elektrik borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriğinin, 6 Ağustos Pazartesi gününden itibaren kesileceği ifade edildi.

Açıklamada, özellikle tarımsal sulama aboneliklerinde uzun zamandır ödenmeyen elektrik borçlarının yüz milyonlarca lirayı bulduğu belirtildi.

Elektrik enerjisini kullanarak sulama yaptığı ancak son ödeme tarihi geçmesine rağmen borcunu ödemediği belirtilen Şanlıurfa çiftçilerinin de defalarca uyarıldığına yer verilen açıklamada, "Mardin'de uyarılarımıza rağmen borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriklerini kesme işlemi abone bazlı olarak devam ediyor. Uygulama pazartesinden itibaren Şanlıurfa'da da başlatılacak. Dicle Elektrik olarak abonelerimizin kullanımına sunduğumuz elektrik enerjisini, bedelini peşin ödeyerek alıyoruz. Bu hizmetin sağlıklı bir biçimde devam edebilmesi ve sürdürülebilir olması için tüketicilerin kullandığı enerjinin bedelini düzenli ve zamanında ödemesi gerekir. Ancak çoğunluğu tarımsal sulama abonesi olan bir kesim, uzun süredir biriken elektrik borçlarını ödemeye yanaşmamaktadır. Yaptığımız tüm uyarılara rağmen ödeme yapmayanların elektriği her elektrik abonesinde nasıl kesiliyorsa Şanlıurfa'da da kanuni olarak kesilecektir. Kesme işlemi abone bazlı gerçekleştirilecek ve diğer abonelerimiz bu durumdan etkilenmeyecektir." İfadelerine yer verildi. (Sabri Acet-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir