• DOLAR 32.433
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2478.659
  • ...
Süper güçlerin imtihanları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son yıllarda yaşanan iklim değişikliği dünyayı tehdit ediyor. Süper güçler bile artık iklim değişikliğine, doğal afetlere karşı çaresiz kalıyor. Amerika günlerdir California eyaletinin kuzeyindeki yangını kontrol etmeye çalışıyor.  Fakat ABD yönetimi kontrol altına alınamayan yangınlardan dolayı yeni tahliye uyarısında bulundu.

ABD Orman Hizmetleri Başkanlığından yetkililer, Mendocino Milli Ormanı sınırı ve Lake ile Colusa bölgeleri arasındaki sınır bölgesi boyunca etkili olan yangın nedeniyle bölgedeki 14 bin kişi için tahliye emri verildiğini açıkladı.

Yetkililer, Shasta bölgesindeki çalılık alanda geçen hafta başlayan ve 6 kişinin ölümüne neden olan yangının, yüzde 39'unda kontrol sağlanmasına rağmen, 506 kilometrekarelik alanı etkisi altına aldığı bildirdi.

San Francisco'nun kuzeyinde engebeli arazide çıkan ve 16 evin hasar görmesine neden olan yangının, büyümeye devam ettiğini belirten yetkililer, alevlerin 8 binden fazla bina için risk oluşturduğunu kaydetti.

Mendocino ve Lake County bölgelerini etkisi altına alan yangın nedeniyle hafta başından bu yana yaklaşık 20 bin kişi tahliye edilmişti.

ABD yangını söndürme ile uğraşırken Çin tayfun alarmı verdi.

Çin`in doğu kıyılarını vuran Jongdari tayfunu nedeniyle 134 bin 200 kişi güvenli yerlere tahliye edildi.

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, Jongdari tayfununun Şanghay'ı vurduğunu duyurdu. 

Tayfun için bu sabah mavi alarm uyarısında bulunan merkez, tayfunun ülkenin doğu kıyısında bulunan finans merkezi Şanghay`ın iç kesimlerine doğru ilerlediğini bildirdi.

Kuvvetli fırtına ve şiddetli yağışa yol açan tayfun nedeniyle 134 bin 200 kişi güvenli yerlere tahliye edilirken, kentteki 122 park güvenlik nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde, kent sakinlerinin kuvvetli rüzgar nedeniyle zorlukla sokaklarda ve caddelerde yürüyebildiği görülüyor.

Öte yandan Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi Jongdari tayfununun, bugün ülkenin iç kesimlerini de etkisi altına almasının beklendiğini bildirdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir