• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
Lice ve Hani`de sokağa çıkma yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice ve Hani ilçelerindeki 4 köy ile 5 mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten PKK'lilere yönelik operasyon icra edileceğinin belirtildiği açıklamada, "Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince belirtilen bölgelerde (Lice ilçesine bağlı olan Duruköy, Darlan köyü ile Dahlık, Alikahya, Hacımusabey ve Kutlamış  mezraları), (Hani ilçesine bağlı olan Serenköy, Uzunköy köyü ile Gürbulak mezrası) 2 Ağustos 2018 Perşembe günü saat 23.55'ten itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasaklanmıştır." denildi.

Söz konusu yasağa uyulmasının vatandaşların can ve mal güvenliği yönünden önem arz ettiğinin kaydedildiği açıklamada, yasağın bitim süresinin ayrıca duyurulacağı ifade edildi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir