• DOLAR 32.518
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2487.99
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Çanakkale'nin kuzeyi, Balıkesir'in kuzey ve doğusu, Kütahya, Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay'ın kuzey kesimleri, Osmaniye ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Ardahan, Kars çevreleri ile Artvin'in güneyi ve Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg'm2), Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzey ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında batı ve güneybatı yönleren kuvvetlice (30-50 km/sa.)eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Ardahan, Kars çevreleri ile Artvin'in güneyi ve Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg'm2), Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın; Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında batı ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa.)eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri ile Çanakkale'nin kuzey, Balıkesir'in kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz:

Az bulutlu, doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, Adana'nın kuzey ve doğu kesimleri, Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli(30-50 km/sa.)olarak esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat ve Amasya çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Artvin'in güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg'm2), Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Erzurum'un kuzeydoğu kesimleri ile Ardahan ve Kars çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu

İstanbul, parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 33

İzmir, parçalı ve az bulutlu, 36

Adana, parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 35

Ankara, parçalı ve az bulutlu, 31

Ordu, parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 30

Trabzon, parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 31

Erzurum, parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 27

Diyarbakır, az bulutlu ve açık, 38

Denizlerde hava

Ege açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz' de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu zaman zaman 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra doğusunda yer yer 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusunda yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, akşam ve gece saatlerinde 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Ege: Az bulutlu, Kuzey Ege'nin kuzeyi yarın yer yer parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu , Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), açıkları 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, açıklarında 3,0m, Görüş: İyi.

Akdeniz: Az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatı, gece saatlerinde doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) zamanla 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü: Az bulutlu, öğle saatlerinde parçalı bulutlu, Rüzgâr: kuzey ve kuzeydoğu batısında güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) öğle 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir