• DOLAR 32.511
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2485.447
  • ...
Papaz bahane ABD Kaos peşinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İBRAHİM SEVGİLİ / DOĞRUHABER

15 Temmuz`da FETÖ eliyle yapmaya çalıştıkları darbenin başarısızlığı nedeniyle Türkiye`ye siyasi, ekonomik ve daha birçok alanda savaş açan ABD, papaz bahanesiyle yeni bir kaos peşinde. Amerika`nın tırmandırdığı papaz krizi bu kaos planının işaretlerini taşıyor. Son olarak papaz bırakılana kadar yaptırımların artırılacağını söyleyen ABD`den yeni yaptırımlar geldi. Beyazsaray Sözcüsü Sarah Sanders, Türkiye'de yargılanmasına devam edilen Amerikalı Papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ABD'nin yaptırım getireceğini açıkladı. Sanders, "Başkanın talimatıyla Hazine Bakanlığı, Papaz Brunson'ın tutuklanması ve hapsedilmesinde rol oynayan Türkiye İçişleri ve Adalet bakanlarına yaptırım getiriyor." ifadelerini kullandı. Sanders, söz konusu iki bakanın ABD'de bulunan olası mal varlıklarının da bloke edileceğini ifade etti.

ŞAHİN: BU MESELE TİPİK BİR KURT, KUZU MESELESİDİR

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Sait Şahin, gazetemize yaptığı açıklamada, ABD`nin yaptırım ve tehditlerinin bir rahip veya bir adli vaka meselesi olmadığını belirtti. Sadece bu çerçeveden bakmanın gelişmeleri basite indirgeme olacağını ifade eden Şahin, “ABD ile Türkiye arasında krize ve ABD`nin Türkiye`ye yönelik tehditlerine ve yaptırımlarına dönüşen Rahip Brunson meselesi, bir rahip veya bir tutuklama ve adli vaka meselesi değildir. Bu şekilde bakmak gelişmeleri basite indirgemektir. Bu mesele tipik bir kurt, kuzu meselesidir. Kuzuyu midesine indirmeyi kafasına koyan kurdun, kuzuya suyu bulandırma bahaneleri aramasıdır. Küresel düzenin kabadayısı ABD, bugüne kadar Türkiye`yi 51. eyaleti olarak gördü ve öylece muamele etti. Özellikle de İslam alemi üzerindeki sömürüsünü sürdürmek ve amaçlarına ulaşmak için Türkiye`yi hep koçbaşı olarak kullandı. ABD bunun devam etmesini istiyor.” dedi.


HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Sait Şahin

“ABD TÜRKİYE`Yİ TESLİM ALMAYA ÇALIŞIYOR”

ABD`nin Türkiye`yi teslim almaya çalıştığını belirten Şahin, “Bu anlamda bir müddettir Türkiye ile ABD arasında ciddi sorunlar yaşanıyor. Türkiye, ABD`nin müstemlekesi olmaktan çıkmak istiyor. ABD de bundan çok rahatsız. Bunun gerçekleşmemesi için önce sokakları karıştırdılar. Sonra terörü devreye soktular. Daha sonra FETÖ eliyle darbe yaptırdılar. Başaramayınca şimdi de bu tür bahaneler ile Türkiye`ye yaptırımlar uygulamaya başladılar. Dediğim gibi ABD`nin amacı; Türkiye`yi ve özellikle de dış ilişkilerini ve politikasını teslim almak.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE BU KÜRESEL HAYDUDA KARŞI DİK DURMALI”

“Türkiye bu küresel hayduda karşı dik durmalı.” diyen Şahin, “Dik durursa 15 Temmuz darbesine karşı arkasında olan millet, ABD`ye karşı da dik duran bir Türkiye`nin arkasında olur. Boyun eğerse bağımsızlığı ile birlikte uluslararası onurunu da kaybeder. Bize göre Türkiye`nin, ABD`nin bu hukuksuz zorbaca adımlarına karşı içeride ve dışarıda atacağı adımlar ile karşılık vermesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

“HÜDA PAR OLARAK ATILACAK ADIMLARIN DESTEKÇİSİYİZ”

Türkiye`nin bu krizi tarihi bir fırsata çevirmesinin gerektiğini vurgulayan Şahin, son olarak şunları kaydetti: “İncirlik başta olmak üzere diğer ABD askeri ve radar üslerini kapatmalı. ABD`nin yaptırımlarına misli ile karşılık vermeli. Başta ABD`nin başındaki şarlatan olmak üzere, ABD`li hükümet yetkililerinin Türkiye`deki mal varlıklarına el konulmalı. ABD`nin en büyük ekonomik gücü para birimi, dolarıdır. Türkiye dış ticaretinde doları kullanımını terk etmeli. Bunun yanında bir an önce ülke ekonomisini yabancı sermaye egemenliğinden kurtarmalı. Türkiye ABD`nin bu zorbalıklarına karşı, ABD`nin tehdidi altında olan ülkeler ve muhtemel tehdit altına girecek ülkeler ile ortak hareket etmeli. HÜDA PAR olarak ABD`ye karşı atılacak adımların destekçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”

TÜRKİYE'DEN YAPTIRIM KARARINA TEPKİ

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD Hazine Bakanlığının Türkiye ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararının şiddetle protesto edildiği bildirildi. "İki sayın bakanımızı hedef alan söz konusu karar ne devlet ciddiyetiyle bağdaşmakta ne de hukuk ve adalet kavramlarıyla izah edilebilmektedir." ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu kararın ABD ile ilişkilerimizin özüne aykırı olduğuna ve iki ülke arasındaki sorunların çözümü yönünde sürdürülen yapıcı çabalara büyük zarar vereceğine kuşku yoktur. ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyecek söz konusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir."


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

ÇAVUŞOĞLU: KARŞILIKSIZ KALMAYACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, ABD'nin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yaptırım uygulamaya kalkışmasının karşılıksız kalmayacağını bildirdi. Bakan Çavuşoğlu, "ABD yönetimi hukuk dışı taleplerini bu yöntemle elde edemeyeceğini idrak etmediği sürece sorunlarımızı çözemeyiz." ifadesini kullandı.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

OKTAY: BÜYÜK DEVLET OLMANIN GEREĞİNİ YAPMAKTA TEREDDÜT ETMEYİZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD'nin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik aldığı yaptırım kararına ilişkin, "Biz, bayrağı, vatanı ve milletiyle birlikte büyük bir devletiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük devlet olmanın gereğini yapmakta bir an bile tereddüt etmeyiz." değerlendirmesinde bulundu. Oktay, Twitter hesabından, ABD'nin Adalet Bakanı Gül ile İçişleri Bakanı Soylu'ya yönelik aldığı yaptırım kararıyla ilgili paylaşımında, yaşanan son gelişmelerin, büyük devlet olmanın ekonomik, askeri veya coğrafi büyüklük ile doğru orantılı bulunmadığını bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğini belirtti. Fuat Oktay, şu ifadeleri kullandı: "Büyük devlet olmak, uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmeyi, yapılan anlaşmalara bağlı olmayı, adalet ve saygınlık ilkesine sadık kalmayı, halkının çıkarlarını küçük çıkar gruplarının üstünde tutmayı ve daima mazlumların yanında olmayı gerektirir. Biz, bayrağı, vatanı ve milletiyle birlikte büyük bir devletiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük devlet olmanın gereğini yapmakta bir an bile tereddüt etmeyiz."

İRAN'DAN YAPTIRIM KARARINA TEPKİ

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İki Türk bakana yönelik ABD'nin yasa dışı yaptırımları, yalnızca ABD'nin devlet siyaseti kisvesi altında izlediği baskı ve şantaj politikasını değil aynı zamanda yaptırımlar konusundaki bağımlılığını gösteriyor.​" ifadesini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir