• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye Ortamında Öğrencilik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Malumunuz olduğu üzere Türkiye’de eğitim sistemi hava durumu gibi gelen nezle kapmış giden havasını almış. 4+4+4 eğitim sistemi 28 Şubat post(al) modern darbesinin öğrenci formatlama projesini kaldırıp eğitim sisteminin daha öğrenci endeksli olmasını sağlamıştır. Ağaç yaş iken eğilir atasözünden de anladığımız gibi çocukları basmakalıp 15 yaşına kadar yetiştirdikten sonra buyurun artık nasıl düzeltirseniz düzeltin, tabi artık elinizde kuru kalıplaşmış bir beyinden fazlasını görürseniz. İşte bu yüzdendir ki çocuklar 4+ dan sonra rotasını çizmiş olup o yönde eğitim görünce bakın nasılda yetişir aslan gibi bir nesil. Bir de olayı laik çerçevede değerlendirmeye kalkışanlar var. Oysaki asıl meseleleri imam hatibe karşı olmaları. Lakin yüzde 99 u Müslüman olan ülkede bunu nasıl deklare edeceklerini bilmiyorlar.

Bir yarışmada Türkiye dördüncüsü bir müzik dinletisini bilemeyince ve ilk 4 soruda joker hakkını kullanınca elenmişti. Sözüm ona büyük amcalar çok kızmış hatta bazı kendini bilmez haber siteleri hakaret vari yazılar yazmıştılar. Yüzleri kızarmadan bu hale getirdikleri öğrencileri kınıyorlar(!) Bunları kurmaca oyuncak arabaya çevirdik diye hayıflanmadan konuşuyorlar.
Efendi amcalar bu öğrencileri bu duruma düşüren siz ve köhne eğitim sisteminizdir. Efendi amcalar; Çocuklar top oynamasını unuttu, gözlerini açtıklarında önünde testten ve sınavdan başka bir şey görmediler ki. Ezberci bir eğitim sistemiyle, güncel hayattan kopuk gençliği asosyal bir hale getirdiniz. Ahlaki erdemden yoksun bir gençlik yetiştiriyorsunuz.

Tüm bunların tek suçlusu sizlersiniz efendi amcalar. Bir dönünde bakın acaba biz nerde hata yaptık diye. Kütüphane dediğinizde aklına soru çözüm odası, kırtasiye dediğinizde ise konu anlatım kitapları gelen bir gençlik! İşte bu sizin eseriniz efendi amcalar.
 
Can Çapakçur / Bingöl - Yaş: 20

Bu haberler de ilginizi çekebilir