• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
Karakoçan Muhammedi Sevdayla Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği etkinlik, 13.30`da Karakoçan Garajında gerçekleştirildi. Program, Kur`an-ı Kerim ve mevlit okunmasının ardından Grup Kervan ve Grup Selam`ın okuduğu ilahilerle devam etti.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı yazar Cihan Bozoba Şefaat Ey! Sevgili. Binlerce salat selam sana. Selam olsun Hz Muhammed`i (sav) rehber edinenelere, onun dışındakileri rehber kabul etmeyenlere. Selam olsun onu yegâne kurtuluş yolu olarak görenlere, selam olsun çocuklarını Peygamber aşkıyla yetiştirenlere. Yeni İhya-Der in Karakoçan`da düzenlediği bu etkinlikte size onun hayatından birkaç kesit sunacağım" dedi.
 
Muhammedül Emindi
Bozoba konuşmasını şöyle sürdürdü: "Açık Davete başladığında Safa tepesine çıkıyor ve etrafında toplanan insanlara ben şimdi şu dağın arkasında düşman toplanmış ve size saldıracaklar desem inanır mısınız? Evet dediler biz senin bu güne kadar yalan konuştuğunu duymadık. Allah`tan başka ilah yoktur ve ben Allah tarafından gönderilmiş elçiyim. `Kendinizi cehennem ateşinden koruyun ve ahiret için hazırlık yapın` dediğinde sen hiç yalan konuşmazsın eminsin diyenler onu yalanlamaya başladı.
 
Ailelerimiz Neslimiz Ahiretimiz Tehlike Altında
Bugün ben bir tehlikeden bahsetmek istiyorum. Bu tehlikeli ordu, ailemizi neslimizi ahiretimizi ifsat etmek üzere. Bu ordu cehalet ordusudur. Cehalet ordusunun askerleri kranlık insanlar, çocuklarımızı Allah`ı (cc), Peygamberi, Kitabı bilmeyen bir gençlik yetiştiriyor. Sefalet ordusu ise insanlarımızı öz değerlerinden uzaklaştırıyor. Mallarına haram karıştırmakla toplumu ifsat ediyor. Tefrika ordusu ise, fitne ve fesat çıkartarak yalan ve iftiralarla insanlarımızı öz benliğinden uzaklaştırıyor. Bu ordulara karşı uyanık olmak zorundayız.
 
Bu Sevda Bugün Her Yerde
Bir sevdadan bahsediliyor. Peygamber sevdası. Bir topluluktan bahsediliyor. Peygamber sevdalıları. Peygamber için her türlü fedakarlığı yapan bu uğurda her şeyi göze alan Peygamber sevdalısıdır ve bu sevda bu ülkenin her yanına yayılmış durumda."
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Abdulbari Çelik de, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Peygamber sevdalıları hepiniz hoş geldiniz" diyerek şöyle konuştu: "Allah`ın peygamberinde çocuklarımız için, gençlerimiz için, yaşlılarımız için babalarımız için örnekler vardı. Allah onu bize örnek yapmıştır.
 
İmtihana Hazırlanalım
Allah bizlere kısıtlı ömür vermiştir. Bu kısıtlı ömrümüzde imtihana hazırlanmalıyız bu imtihanımızda peygamberin sünnetinden ayrılmamalıyız. Kim Peygamberimizin sünnetine ittiba ederse 100 şehid sevabı kazanır. Hz Adem Allah`ın ismi yanında Hz Muhammed (sav) ismini görünce dedi ki, Yarabbi o isim hatırına beni affet."
 
Kuran Okumalıyız
Kuran`ın Müslümanların vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Çelik," Her nerede olursak olalım Allah`ın kitabından ayrılmayalım. Evimizde işyerimizde velhasıl hayatımızın her alanında Kur`an olsun. Neslimizi Kuran`a göre şekillendirelim. Camilerden uzak durmayalım. Namazlarımızı camilerde cemaatle kılmaya çalışalım. Çocuklarımızı camiye alıştıralım. Çocuklarımızı peygamber sevgisiyle yetiştirelim. Hastaları ziyaret edelim, fakirleri giydirelim.
 
Kardeş Olalım
Peygamberimiz Ferman buyurmuş ``İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız`` kardeş olmamız kardeşlik hukukuna riayet etmemiz lazım. Sokakta yürürken selamı yaymamız lazım. Size son söyleyeceğim, camilerimize ve çocuklarımıza sahip çıkın, Allah`a emanet olun``dedi.
 
Etkinlikte Bingöl Selam Tiyatro Grubunun oynadığı oyunda kendinden geçenler oldu. Program, Grup Kervan ve Grup Selam`ın seslendirdiği ilahilerle sona erdi.
(Ebubekir Alkan - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir