• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
İŞKUR`dan engelli gencin iddialarına yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından, yüzde 60 engelli Remzi Oynak'ın, iş başvurusu mülakatına kendisinden düşük puan alan adayların çağrıldığı iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

İlgilinin 2018 EKPSS puanının 93,2 olmasına rağmen nihai listeye giremediğinin tespit edildiği, bunun üzerine Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Çankaya Hizmet Merkezi Yetkilileri ile görüşülerek bunun nedeninin anlaşılmaya çalışıldığının bildirildiği açıklamada, görüşmeler neticesinde, Oynak'ın 2016 EKPSS'deki 74,60 puan ile değerlendirmeye alındığının anlaşıldığı ve söz konusu hatanın adayın kendi hatasından kaynaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, bu duruma gerekçe olarak şu husus dile getirildi: "Kurumumuz, mevzuatı gereğince kişilerin iş arayan kayıtlarını gerçekleştirirken herhangi bir belge talep etmemekte ve tümüyle kişilerin beyanı doğrultusunda iş arayan kayıtlarını güncellemektedir. İş arayan vatandaşlarımız, kurumumuz kayıtlarındaki öz geçmişlerini güncellemediği takdirde güncelleme tarihi esas alınmak suretiyle bir yıllık süreç sonunda pasif duruma düşmektedir. Bu çerçevede İŞKUR sistemi söz konusu şahsın en son girdiği 2016 EKPSS puanını kabul ettiğinden aday nihai listeye girememiştir."

Hatırlanacağı üzere, Diyarbakır'da E-KPSS'ye giren ve 93,2 puan alan Oynak, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünün personel alımına, daha fazla puan almasına rağmen kendisinden düşük puan alan adayların çağrıldığını öne sürmüştü. Oynak, mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istemişti. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir