• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Mardinli hacı adayları dualarla uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2018 yılı hac organizasyonu kapsamında Mardin'den kutsal topraklara gidecek 744 hacı adayı için Mardin Müftülüğünce uğurlama töreni düzenlendi.

Gece saat: 01.30'da ilk kafilenin kutsal topraklara hareket etmesinin adından ikinci kafile ise sabah 07.30'da hareket etti. 

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek'in kafile başkanlığında Mardin Havaalanından direkt kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

İLKHA Muhabirine konuşan hacı adayları, yıllardan beri kutsal topraklara gitmenin hayali içinde olduklarını ve oraya gittiklerinde İslam ümmeti için bolca dua edeceklerini ifade ettiler. 

Uğurlama töreninde konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, bugün Mardin'den yaklaşık 750 civarında hacı adayını Mardin Havaalanından uğurlayacaklarını söyledi.
Yaman, "Bu ikinci kafilemiz. İlk kafilemizi gece 01.30'da göndermiştik, şimdi de 170 kişilik ikinci kafilemizi gönderiyoruz. Mardin Büyükşehir olarak; arkadaşlarımız her hacı adayının evine uğradı, ihtiyacı  karşılandı. Şimdi de hepsini topluca dua ederek yolcu edeceğiz. Allah kabul etsin." dedi.

"Allah'ın misafirlerine hizmetkâr olarak gideceğiz" 
Kafile başkanı olarak hacca gideceğini belirten Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek ise şunları söyledi:
"Bugün çok güzel bir gün. Allah'ın misafirlerine hizmetkâr olarak hacca gideceğiz. 4 grupla birlikte önce Medine-i Münevvere, oradan Kâbe'ye gideceğiz. Bu sene Mardin'den 744 hacımız var, 4 kafile ve her kafilede de 4 grubumuz var. Takriben 16 grup halinde gideceğiz. Hocalarımız, kafile başkanlarımız hazır, dün gece bir tanesini gönderdik, şimdi de 2'ncisini biz götüreceğiz. Ayın 3 ve 5'inde ise diğer kafilelerimiz yolcu edilecek inşallah. Kontenjanımız artsın diye dua ediyoruz. Rabbim haccımızı mebrur, günahlarımızı mağfur, duamızı da makbul eylesin. Peygamber Efendimizin (Aleyhisselam) buyurduğu gibi; annesinden doğmuş gibi tertemiz olarak dönenlerden ve temiz kalanlardan eylesin." 

Hacca gideceği için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyleyen İlhan Güneroğlu da "Allah böyle heyecanı ve mutluluğu herkese nasip etsin. Kutsal topraklara gidip dua edeceğiz." dedi.

"ilk kaydımda ismim çıktı"
İlk defa kaydını yaptırdığını ve hacca gitmeye hak kazandığını dile getiren Tenzile Kanat, "Allah rızası için hacca gidiyorum. Gideceğim için çok heyecanlıyım, gittiğimde Allah'a yalvarıp dua edeceğim. İnşallah Allah dualarımızı kabul eder." diye konuştu. 

"Bütün Müslümanlara dua edeceğiz" 
Kutsal topraklarda İslam âlemine dua edeceklerini dile getiren Mehmet Selim Ayaz, Peygamber Efendimizin (Alehhisselam) kabri başta olmak üzere tüm kutsal yerleri ziyaret edeceklerini söyledi.

"Yaşadığımız duygu anlatılmaz ancak yaşayan bilir"
Hacı adaylarından Mehmet Halil Üzümcü, "Allah nasip ederse bugün Medine'ye gidiyoruz. Medine'de 3-4 gün kaldıktan sonra Mekke'ye gideceğiz. Çok engin duygular içerisindeyiz. Yaşadığımız duygu anlatmakla olmuyor ancak yaşayan bilir.  Allah gitmeyenlere de nasip eder inşallah." dedi.

"Hac farizamızı eda edeceğiz"
10 yıldır hacca gitmek için başvuru yaptığını ancak bu sene gitmeye hak kazandığını söyleyen hacı adaylarından Halil Demirtaş, duygularını şöyle paylaştı:

"Çok şükür bu sene ismim çıktı. Allah'ın izniyle gidip hac farizamızı eda edeceğiz."Medine-i Münevvere de bulunan Resulü Ekrem (alyhisselam) Efendimizin yanına gideceğim. Daha sonra Mekke'ye gidip Kâbe'yi, Safa Merve ve Arafat tepesini ziyaret edeceğim ve şeytanı taşlayacağım."

"11 yıl aradan sonra hacca gitmeyi hak kazandım"
Hacca gittiğinde tüm İslam âlemine dua edeceğini belirten Hızna Aslan da "Allah haccımızı kabul eylesin. İnşallah selametle gidip geliriz. Allah rızası için gidiyoruz. 11 yıldır kaydımı yaptırıyordum çok şükür bu yıl çıktı. İnşallah Allah'ın evi olan mübarek topraklara ve Peygamber Efendimizin (Aleyhisselam) yanına gideceğiz." diye konuştu.
Hacı kafilesi, İl Müftüsü Çiçek'in yaptığı duanın ardından uğurlandı. (Mehmet Aslan - İLKHA)
































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir